‘Valencians al món’ viatja al nord de Portugal per tastar el vi de Porto i explorar l’arquitectura barroca

El programa aventurer d’À Punt Mèdia visita el patrimoni i les platges d’una de les regions més icòniques del país veí

El nord de Portugal és una de les cinc regions del país veí.
El nord de Portugal és una de les cinc regions del país veí. / Departament de Comunicació
09 de novembre 2021 - 13:30

Aquest dimecres, 10 de novembre, a les 22:00 hores en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets del nord de Portugal. El reporter Lluís Liñana visita una de les cinc regions del país veí i mostra les destinacions de sol i platja, així com el tradicional vi de Porto. 

Entre els valencians i valencianes que viuen a Portugal coneixerem Alegria, de Xert (Baix Maestrat), que fa 20 anys que viu a Porto. Amb aquesta professora assistirem a una de les seues classes i coneixerem els seus alumnes. Ella ens mostrarà els icònics tramvies de la ciutat i ens presentarà el seu fill, Miguel, que és arquitecte. De la mà de Miguel, que també fa 20 anys que resideix a Porto, descobrirem alguns dels edificis barrocs més espectaculars de la ciutat, com ara la Torre dels Clergues. Amb tots dos degustarem la típica francesinha, una mena d’entrepà amb molts ingredients.  

També coneixerem Carlos, de Vila-real (Plana Baixa), que fa 30 anys que viu a Viana do Castelo. Amb ell tastarem les bolas de Berlim, un tradicional dolç amb crema, i veurem el santuari de Santa Luzia, que té unes vistes espectaculars. A més a més ens mostrarà el seu grup de dansa folklòrica, que presentarà un ball típic. 

Per la seua banda, Ainhoa, una periodista alacantina que fa tres anys que viu al nord de Portugal, ens conduirà pels canals d’Aveiro, l’anomenada Venècia portuguesa, i podrem gaudir de les seues famoses salines, que donen sentit a la ciutat. Amb Ainhoa prepararem els ovos moles, el dolç tradicional d’aquesta localitat, i ens emocionarem amb la sorpresa que li hem preparat per al seu aniversari.

De la mà de Jorge jugarem a golf i visitarem una fàbrica de tovalloles, un dels productes estrela de la zona. Ell també ens mostrarà uns famosos cellers on es fa el famós vi de Porto.

Jugarem a golf i visitarem una fàbrica de tovalloles, un dels productes estrela de la zona
Jugarem a golf i visitarem una fàbrica de tovalloles, un dels productes estrela de la zona

I finalment, David, un treballador del sector tèxtil que va traslladar-se a Braga fa un any i mig des d’Ontinyent (Vall d’Albaida), ens mostrarà el santuari de Bom Jesus, un espectacular temple barroc. Amb ell tastarem el bacallà de la zona i assistirem a una degustació de formatges de la regió.  

Valencians al món viatja a una de les zones més desconegudes de Portugal 

La regió nord de Portugal és una zona muntanyosa que té alguns parcs naturals: el parc nacional de Peneda-Gerês, el parc natural de Montesinho i el parc natural do Alvão. La costa, coneguda com a Costa Verda, és una franja plana de terra envoltada de platges de sorra i turons, la més gran de les quals és la plana costanera entre els rius Cávado i Ave. La zona és coneguda pel llarg tram de dunes pintoresques de sorra.

El Miño, el Limia, el Neiva, el Cávado, l’Ave i el Duero són els rius més famosos que flueixen cap a l'oceà Atlàntic. El Duero és el riu més important de la regió i un dels més importants de la península Ibèrica. El riu Miño marca la frontera nord-occidental portuguesa-espanyola i és el segon en importància.

El nord de Portugal és una de les cinc regions del país veí. Té un clima mediterrani amb certa influència oceànica i les seues ciutats més importants són Porto i Vila Nova de Gaia.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de la Covid-19, respecta les normes de cada país i reflecteix com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats