‘Valencians al món’ viatja al Marroc per a mostrar-nos Tànger i Agadir

El programa més viatger d’À Punt ens trasllada a un país fascinant ple d'història, colors vibrants i aromes exòtics.

Dues interessants propostes per aquells que encara no tenen decidides les seues vacances

Maria José Perucho, veïna de La Torre de Lloris (La Costera)
Maria José Perucho, veïna de La Torre de Lloris (La Costera) / Departament de Comunicació
04 de juliol 2023 - 09:45

Aquest dimecres 5 de juliol, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà, amb el reporter Lluís Liñana, a dues ciutats que, tot i ser ambdues marroquines, ofereixen experiències ben diferents. Tànger és una ciutat cosmopolita amb una gran història i una variada mescla de cultures, mentre que Agadir és coneguda per la bellesa de les seues platges i la modernitat de les seues infraestructures turístiques. Les dues ciutats tenen molt a oferir als visitants i reflecteixen diferents aspectes de la diversitat i encant del Marroc.

El reporter Lluís Liñana a Tànger i Agadir
El reporter Lluís Liñana a Tànger i Agadir

Miguel Ferrer, de València, fa sis anys que viu a Tànger. Quedarem amb ell al cap Espartel. Després, ens traslladarem fins a la platja de Sidi Kacem i farem una volta en dromedari. Més tard, visitarem la ciutat d’Asilah, a 46 km de Tànger. Tornarem a Tànger per a visitar-hi la llotja. Finalitzarem al passeig marítim, on coneixerem la família de Miguel.

María José Perucho, de la Torre d'en Lloris, una pedania de Xàtiva, fa 25 anys que viu a Tànger. Es dedica a pintar porcellana a mà. Quedarem amb ella al port de la ciutat, a la Porta del Mar. Seguidament, anirem a casa seua, on ens farà una demostració del seu talent pintant una porcellana. Després, visitarem la casba de Tànger i el seu museu. Veurem un riad, concretament La Tangerina, on, una estona després, dinarem cuscús amb dos dels fills de María José i el seu home. Acabarem a casa seua, novament, on coneixerem la seua mare.

Luis Zamora, de València, fa nou mesos que viu a Tànger. Quedarem amb ell a la plaça del 9 d'Abril, on hi ha una de les entrades principals a la medina. Passejarem per la zona i, allà mateix, comprarem una gel·laba. Com és típic al Marroc, regatejarem per ella, i aconseguirem comprar-la per 200 dírhams, és a dir, uns 18 euros. Visitarem l’avinguda de Mohammed V i, més tard, per a finalitzar, anirem a casa d’un amic de Luis, on coneixerem altres espanyols.

Luis Zamora, veí de València
Luis Zamora, veí de València

Amb Andrea Fontes, de València, i Toño García, d’Oriola, ens traslladarem a Agadir. Ella fa set anys que viu a Agadir, mentre que ell en fa deu que viu a la mateixa ciutat. Com que les dos són amants del surf, amb ells, aprendrem a practicar-lo a la platja d’Anza. Més tard, menjarem al Jungle Beach i, en acabar, visitarem l’hotel Blue Waves Surf House, propietat dels nostres valencians. Després, farem una classe de ioga a Tamraght i acabarem a les dunes de Tamri fent sandboarding o surf d’arena.

Andrea Fontes veïna de València i Toño García, veí d'Oriola (Baix Segura)
Andrea Fontes veïna de València i Toño García, veí d'Oriola (Baix Segura)

Juan Fuentes, nascut a la Granja de la Costera i criat a Xàtiva, fa setze anys que viu a Agadir. Quedarem amb ell a la platja de la ciutat i, més tard, pujarem a un telefèric per a veure Agadir des de les altures del fort d’Oufella. Acabarem al Crocoparc, on coneixerem la dona i la filla de Juan. Per últim, menjarem tagín de peix, un plat marroquí d’origen berber.

Agadir, un dels paradisos mundials per als amants del surf

 Agadir és una destinació amb unes platges impressionants i unes condicions excepcionals i idònies per a practicar surf. De fet, no importa si sou principiants o surfistes experimentats: trobareu opcions per a posar a prova les vostres habilitats i viure una experiència apassionant i inoblidable a les costes del Marroc.

També et pot interessar

stats