‘Valencians al món’ viatja al mar Bàltic

Este diumenge, a les 21:30 h, la reportera María José Berbegall ens mostrarà les aigües que banyen les costes de nou països

Raúl Arco, de Castelló de la Plana, ens descobrirà l'enorme respecte que tenen els suecs per la naturalesa
Raúl Arco, de Castelló de la Plana, ens descobrirà l'enorme respecte que tenen els suecs per la naturalesa

Este diumenge a les 21:30 hores, el programa Valencians al món ens trasllada a Suècia i, en concret, a la zona del mar Bàltic, coneguda com Uppsala, per a acostar-nos les històries dels que canviaren la Comunitat Valenciana per altres terres al nord d’Europa de la mà de la reportera María José Berbegall.

Ana Isabel Mendoza, de València, ens explicarà com és la gastronomia típica de la zona: les delícies marineres de les illes, com l’areng fregit acompanyat de nabius
Ana Isabel Mendoza, de València, ens explicarà com és la gastronomia típica de la zona: les delícies marineres de les illes, com l’areng fregit acompanyat de nabius

Ana Isabel Mendoza, de València, fa dotze anys que viu a Suècia. Amb ella visitarem Vaxholm, coneguda com la capital de l’arxipèlag d’Estocolm, i tastarem la gastronomia típica de la zona: les delícies marineres de les illes, com l’areng fregit acompanyat de nabius.

Raúl Arco, de Castelló de la Plana, fa tres anys que residix al país nòrdic. Amb ell ens endinsarem al llac Storsjön, on viurem l’emoció d’una activitat de bosc vertical: una tirolina de 400 metres. També coneixerem a fons una filosofia de vida molt sueca: el profund respecte per la naturalesa.

Óscar Cabezuelo, d’Ontinyent, ens presenta un plat tan senzill com saborós: l’icònic smörgås de gambes, un entrepà cobert de gambes pelades
Óscar Cabezuelo, d’Ontinyent, ens presenta un plat tan senzill com saborós: l’icònic smörgås de gambes, un entrepà cobert de gambes pelades

Óscar Cabezuelo, d’Ontinyent, fa un any que viu a Suècia. Ens presentarà un plat tan senzill com saborós: l’icònic smörgås de gambes, un entrepà generós cobert de gambes pelades, tota una especialitat gastronòmica sueca.

Amb Víctor Mateu, de Torres Torres, assistirem al kosläpp, la tradicional solta de vaques a Funbo Lövsta
Amb Víctor Mateu, de Torres Torres, assistirem al kosläpp, la tradicional solta de vaques a Funbo Lövsta

Víctor Mateu, de Torres Torres, fa quinze anys que residix al país escandinau. Amb ell assistirem a un esdeveniment únic que només passa una vegada a l’any: el kosläpp, la tradicional solta de vaques a Funbo Lövsta, que reunix milers de persones per a donar la benvinguda a la primavera.

Amb el científic Vicent Doñate, de Betxí, bussejarem al mar Bàltic
Amb el científic Vicent Doñate, de Betxí, bussejarem al mar Bàltic

Vicent Doñate, de Betxí, fa tres anys que viu a Suècia. Amb ell ens calçarem el neopré i bussejaran pel mar Bàltic. Vicent és científic i investiga les bambolles de metà que es formen en este mar i que poden donar pistes sobre el canvi climàtic.

També et pot interessar

stats