‘Valencians al món’ viatja a Gant, una de les ciutats medievals millor conservades d’Europa

La ciutat belga és coneguda per la seua riquesa històrica i cultural, però també per l’elaboració de xocolates deliciosos

Marta (Montcada) i Nerea (València) són amigues i estudien a Gant
Marta (Montcada) i Nerea (València) són amigues i estudien a Gant / À Punt
26 de març 2024 - 10:30

El programa Valencians al món s'embarca aquest dimecres 27 de març en una emocionant aventura cap a Gant, una de les ciutats medievals millor conservades d'Europa. Aquesta ciutat belga és coneguda per la seua riquesa històrica i cultural, que descobrirem amb el reporter Lluís Liñana. Visitarem el políptic de Gant, una obra d'art emblemàtica i una de les més importants de l’edat mitjana, i degustarem deliciosos xocolates, les famoses creïlles fregides i les cerveses tradicionals més sorprenents.

Carmen, de Benicàssim (Plana Alta), resident a Gant des de fa 9 anys, ens guiarà pel centre de la ciutat, amb una visita a l'impressionant pont de Sant Miquel, des d’on es poden veure l'església de Sant Nicolau o la majestuosa catedral. A més, ens acompanyarà a una braseria tradicional on podrem degustar plats típics com la costella de porc, les creïlles fregides, l'steak tartar o el llenguado fregit.

Carmen, Benicàssim ens guiarà pel centre de Gant, amb una visita a l'impressionant pont de Sant Miquel
Carmen, Benicàssim ens guiarà pel centre de Gant, amb una visita a l'impressionant pont de Sant Miquel / À Punt

Alejandro, traslladat des de València fa només 4 mesos, oferirà una perspectiva única sobre la història de Gant. Amb ell visitarem el Castell dels Comtes, una fortalesa medieval amb una estreta relació amb la reialesa espanyola, ja que Flandes formava part dels territoris de Carles V. La jornada cultural continuarà amb una visita al políptic de Gant o de l'Anyell Místic, una obra coneguda en tota la cristiandat, i conclourà amb una visita al Festival de la Llum de Gant.

Alejandro ens portarà al Castell dels Comtes, una fortalesa medieval amb una estreta relació amb la reialesa espanyola
Alejandro ens portarà al Castell dels Comtes, una fortalesa medieval amb una estreta relació amb la reialesa espanyola / À Punt

Ana, alacantina resident a Gant des de fa 10 anys, ens mostrarà el seu racó preferit de la ciutat: una xocolateria on es venen més de 20.000 bombons a la setmana. Ací, fabricarem tauletes de xocolate i bombons amb les nostres mans. Continuarem amb el nostre recorregut per l'artesania local fabricant vidre bufat en un taller especialitzat.

Amb l'alacantina Ana visitarem una xocolateria on es venen més de 20.000 bombons a la setmana
Amb l'alacantina Ana visitarem una xocolateria on es venen més de 20.000 bombons a la setmana / À Punt

Mar, procedent de Castelló de la Plana, acaba d’arribar a Gant. Ella compartirà amb nosaltres la passió per la natació sincronitzada. A més, podrem degustar les creïlles fregides amb salsa d'estofat, un plat estrela belga, per a completar la jornada.

Marta, de Montcada (Horta Nord), i Nerea, de València, recentment instal·lades a Gant, ens oferiran una visió fresca de la vida estudiantil a la ciutat. Amb aquesta simpàtica parella d’amigues tastarem les famoses cerveses belgues i plats típics com l'estofat i la sopa cremosa de pollastre, i gaudirem d'una experiència única navegant pels canals de Gant en una barca de ràfting. Aquest viatge serà una experiència inoblidable, plena de descobriments culturals i gastronòmics, on els espectadors de Valencians al món podran connectar amb la riquesa de Gant i la seua història. 

També et pot interessar

stats