‘Valencians al món’ viatja a la Costa Amalfitana, el paradís blau d'Itàlia

El programa viatger de la nit de dimecres mostrarà una destinació que, amb encant costaner i una deliciosa gastronomia, ens robarà el cor

 

Natàlia Ripoll, veïna de Dènia (La Marina Alta)
Natàlia Ripoll, veïna de Dènia (La Marina Alta) / Departament de Comunicació
11 de juliol 2023 - 10:03

Aquest dimecres 12 de juliol, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatja, amb la reportera Cristina Orts, fins a la Costa Amalfitana, un tram impressionant de litoral de la regió de la Campània, Itàlia. És una destinació turística popular, i és que la seua bellesa natural, l'encant dels seus pobles i penya-segats i les seues precioses vistes cap al mar la converteixen en un lloc únic.

Víctor García és de València i fa huit mesos que viu a Nàpols. Amb ell, passejarem pel cor de la ciutat i veurem l’únic grafit de Banksy que es conserva a Itàlia. Més tard, recorrerem el subsol de Nàpols i, en acabar, tastarem una autèntica pizza napolitana a la Piazza Bellini. Després, visitarem Lungomare i Ostello Bello, on assistirem, en exclusiva, a la presentació del nou tema musical del nostre valencià.

Carla Meksoub, de Cullera (Ribera Baixa), fa huit mesos que viu a Nàpols. Quedarem amb ella a l’illa de Capri, on passejarem en vaixell i aprofitarem per a visitar la cova Bianca. Més tard, ens mourem fins al centre de la ciutat en taxi, on veurem la Piazzetta i prendrem un granissat de llima. Finalment, acabarem al port de Marina Grande.

Carla Meksoub, veïna de Cullera (La Ribera Baixa)
Carla Meksoub, veïna de Cullera (La Ribera Baixa)

Natàlia Ripoll, de Dénia (Marina Alta), fa nou mesos que viu a Nàpols. Amb ella, veurem Sorrento, el punt de partida de la Costa Amalfitana. Allí descobrirem com es fa el famós limoncello i, seguidament, ens traslladarem a Positano, on acabarem banyant-nos a la platja de Fornillo.

Iban León, de Borriana (Plana Baixa), fa vint-i-sis anys que viu a Itàlia i ens trobarem amb ell a la ciutat de Pompeia. L'explorarem. Després, ens traslladarem, novament, fins a Nàpols per a visitar-ne el centre històric. Per últim, anirem al Bar Nilo i al barri de San Martino, on coneixerem la seua família.

Iban León, veí de Borriana (La Plana Baixa)
Iban León, veí de Borriana (La Plana Baixa)

Carmina Badia, de Riba-Roja de Túria (Camp de Túria), viu a Nàpols des de fa huit mesos. Ens citarà a Amalfi i, una vegada allí, recorrerem el centre de la ciutat. Després, ens traslladarem fins a Atrani i fins a Maiori. Acabarem en un restaurant típic napolità amb algunes amigues de Carmina, la nostra valenciana.

Mar Canillas, de Torrent (Horta Sud), fa deu mesos que viu a Nàpols. Quedarem amb ella al centre de la ciutat, on farem un repte que consistirà a caminar amb els ulls tapats. Més tard, visitarem el mercat de la Pignasecca i el mural que hi ha dedicat a Maradona. Acabarem al bar Il Rifugio, on, finalment, deixarem Mar amb uns amics.

Mar Canillas, veïna de Torrent (L'Horta Sud)
Mar Canillas, veïna de Torrent (L'Horta Sud)

Maradona i Nàpols: un llegat de passió i èxit en el futbol

La combinació de Diego Armando Maradona i la ciutat de Nàpols és història del món del futbol. El llegendari jugador argentí va deixar un llegat inesborrable durant el temps que va jugar al Nàpols i és que va portar l'equip fins a triomfs, llavors, sense precedents. Maradona, amb dos títols de Sèrie A, una Copa Itàlia i una Copa de la UEFA, va elevar el Nàpols al cim del futbol europeu. Però el seu impacte va arribar més enllà dels trofeus, ja que es va convertir en un ídol per als napolitans. La seua passió, habilitat i lideratge han fet que Maradona siga considerat un dels millors futbolistes de tots els temps. Hui, el seu llegat perdura a l'antic Estadi de San Paolo, que ha sigut rebatejat en el honor seu, i al cor dels fanàtics que continuen celebrant la seua mítica unió amb Nàpols. Maradona i Nàpols, una història de passió i èxit que continuarà inspirant les generacions que vindran.

També et pot interessar

stats