‘Valencians al món’ viatja a Chicago, la ciutat dels gratacels

El programa creua aquesta setmana l’oceà Atlàntic per a ensenyar-nos la ciutat nord-americana, coneguda per estar situada en una ubicació estratègica i tindre una arquitectura impressionant, una història rica i enriquidora i una escena cultural variada

Pepe Carrillo, veí d'Alzira viu a Chicago.
Pepe Carrillo, veí d'Alzira viu a Chicago. / Departament de Comunicació
16 de maig 2023 - 12:32

Aquest dimecres 17 de maig, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà, amb el reporter Lluís Liñana, a la tercera ciutat més gran dels Estats Units d’Amèrica: Chicago, tot i patir un incendi l’any 1871, va aconseguir ressorgir de les cendres i construir els primers gratacels del món.

Pepe Carrillo és d’Alzira i fa huit anys i mig que viu a Chicago, on exerceix la seua professió, l’arquitectura. Quedarem amb ell a DuSable Bridge. Seguidament, caminarem pel Chicago Riverwalk, on visitarem el centre d’arquitectura de la ciutat. Després, farem una parada per a tastar les roses de formatge i caramel típiques de la ciutat i, més tard, visitarem The Chicago Tribune i el Lincoln Park. Finalment, acabarem a North Avenue Beach.

Rubén Cabanilles, de Gandia, fa dos anys que viu a Chicago i és mestre. Ens trobarem amb ell a la ciutat de Crystal Lake, on ens ensenyarà el col·legi on treballa. Més tard, passejarem pel llac Michigan i visitarem la famosa Torre Willis, el segon edifici més alt dels Estats Units. Per últim, menjarem una pizza a l’estil de Chicago.

David Moncho també és de Gandia, fa dos anys que viu a Chicago i és mestre. Amb ell, passejarem per Navy Pier, on pujarem a la nòria. A continuació, visitarem el museu Color Factory Chicago i anirem a un local on practicarem el tir amb destral. Rubén, l’anterior valencià entrevistat, i David viuen junts, i ens reunirem a sa casa per a tastar una autèntica hamburguesa nord-americana.

Rubén Cabanilles, veí de Gandia
Rubén Cabanilles, veí de Gandia

Raúl Hernández, d’Alacant, fa deu mesos que viu a Chicago i treballa en una multinacional que ofereix serveis de tecnologia mèdica. Amb ell, visitarem el Millenium Park, Crown Fountain i el Chicago Cultural Center. Menjarem un hot-dog típic de Chicago i acabarem a sa casa, on coneixerem la dona.

Inés Pulido és de València i fa tres anys que viu a Chicago. Inés és biòloga i investiga el càncer de pulmó. Ens trobarem amb ella a l’Illinois Medical District, un dels centres hospitalaris i d’investigació més grans dels Estats Units. Allà, Inés ens ensenyarà el seu laboratori. Després, caminarem per uns carrers plens d’art urbà. I, quan arribe la nit, menjarem una paella a casa seua i visitarem el House of Blues, on gaudirem d’un concert de música rock.

Inés Pulido, veïna de València
Inés Pulido, veïna de València

Chicago, una ciutat amb una història musical rica i diversa

A Chicago, s’hi respira música i és que és ben complicat superar la seua extensa història musical. El blues, gènere que va marcar un abans i un després en l’àmbit de la música, té les seues arrels en aquesta ciutat. A més a més, Chicago és coneguda per la seua contribució al jazz, ja que és el bressol d’alguns dels músics més influents del gènere. I això no ho és tot. Aquesta ciutat, també, ha sigut un important centre per a la música electrònica: el gènere house es va originar ací durant la dècada dels 80 i es va popularitzar gràcies a molts dels DJ locals. Hui en dia, la música electrònica continua sent una part important de l'escena musical de Chicago. No obstant això, els temps canvien i els últims anys, hi ha sorgit la música hip-hop.

És evident que la música és una part integral de la cultura de Chicago i reflecteix tota la diversitat i la creativitat que la ciutat té per a oferir. No hi ha cap dubte que Chicago és una ciutat idònia per a viure a bon ritme.

 

També et pot interessar

stats