‘Valencians al món’ viatja a Bucarest per a trobar el Comte Dràcula

El programa visita l'anomenat xicotet París a la recerca de la llegenda del vampir més cèlebre de tots els temps

Castell de Peles
Castell de Peles / Departament de Comunicació
19 d'octubre 2021 - 10:38

Aquest dimecres 20 d’octubre a les 22.00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de Bucarest. La reportera María José Berbegall visita una de les regions més llegendàries de l’est d’Europa, que barreja tradició ortodoxa, paratges naturals i l’esplendor de la monarquia romanesa.

Entre els valencians i valencianes que viuen a la capital de Romania coneixerem Pablo, de Borriana (Plana Baixa), que fa un mes que es va traslladar ací per faena. Aquest provador professional de videojocs ens mostrarà com és l’interior d’una casa típica. Amb ell veurem el Parlament de Romania i l’Ateneu Romanés.

També coneixerem Raúl Albentosa, d’Alzira (Ribera Alta), que fa un mes que es traslladà a Bucarest per a jugar al Dinamo. Amb aquest futbolista descobrirem la rutina d'un esportista d'elit a l'estranger: vida d’hotel, dieta estricta i durs entrenaments, i com troba a faltar la família. Amb el guiatge de Serena, d’Oliva (Safor), que fa dos anys que resideix a la capital romanesa, tastarem els millors plats de la gastronomia local, com el sarmale, la polenta o una sopa típica feta de iogurt i budells. Treballa a l’Institut Cervantes, té ànima de poeta i ens mostrarà la llibreria més gran i singular del país. 

Per la seua banda, David, d’Elx (Baix Vinalopó), resideix des de fa 13 anys a Bucarest. Amb aquest administratiu descobrirem com és un mercat tradicional, com se celebra la Pasqua ortodoxa i prepararem una paella. Amb Carles, de la Font d’en Carròs (Safor), que està fent l’Erasmus a Bucarest des de fa set mesos, ens endisarem en dos llocs emblemàtics del país: el castell de Peles, antiga residència d'estiu dels reis de Romania, i l’enigmàtic castell de Bran, lligat al personatge literari del comte Dràcula.

 Amb Víctor, professor de valencià d’Elx (Baix Vinalopó), que viu dos anys a Bucarest, farem orxata natural amb xufes de la terreta i visitarem l’hotel més luxós de tota Romania.  

També et pot interessar

stats