‘Valencians al món’ viatja fins a Boston el 4 de juliol per a celebrar el Dia de la Independència dels Estats Units

El programa més viatger d’À Punt ens trasllada a una festa plena de desfilades patriòtiques, impressionants exhibicions de focs artificials i esdeveniments culturals que honren la història i els valors de la nació nord-americana

Maria Núñez, de la Vall d'Uixó ens farà de guia a Boston en 'Valencians al món'
Maria Núñez, de la Vall d'Uixó ens farà de guia a Boston en 'Valencians al món' / À Punt
25 de juliol 2023 - 10:35

Aquest dimecres 25 de juliol, a les 22:00h, en À Punt, Valencians al món viatjarà fins a Boston amb el reporter Lluís Liñana per a viure el 4 de juliol, data d'una celebració vibrant plena d'esperit patriòtic. I és que, aquest dia tan assenyalat, la ciutat es vist de roig, blanc i blau per a commemorar el Dia de la Independència dels Estats Units. Durant la celebració, es duen a terme desfilades patriòtiques, impressionants exhibicions de focs artificials i esdeveniments culturals que honren la història i els valors de la nació.

Julia Roso, de València, fa un any i quatre mesos que viu a Boston. Ens trobarem amb ella a Piers Park, per on passejarem. Després, anirem a Long Wharf i, més tard, visitarem Barn East, el barri on ella viu. Coneixerem el seu home i la família d’aquest. En acabar, anirem fins a City Hall Plaza per a veure les celebracions del Dia de la Independència. Veurem també l'Old State House, l’edifici on es va llegir i firmar la declaració d’independència. Per últim, acabarem a Winthrop, on navegarem en vaixell. Des d’allí, tindrem el privilegi de veure l'espectacle de focs artificials del 4 de juliol.

Maria Núñez, de la Vall d’Uixó (Plana Baixa), fa tres anys que viu a Boston. Maria ens citarà a Longfellow Bridge per a, més tard, practicar caiac. Seguidament, passarem per l’estadi on juguen a beisbol els Boston Red Sox: el Fenway Park. Finalment, passejarem pel centre de la ciutat fins a acabar a Charles River Esplanade, un dels llocs més romàntics de Boston.

Gemma Sanchis, de València, fa set anys i mig que viu a Boston. Quedarem amb ella a Minute Man Historical Park, que és on va tindre lloc la primera batalla entre els britànics i els colons que vivien allí. Més tard, ens traslladarem al centre de la ciutat per a veure la biblioteca pública de Boston i, seguidament, anirem al barri italià, on visitarem la casa de Paul Revere. Coneixerem la família de Gemma mentre dinem en un restaurant italià.

Lucía Navarro, de València, fa sis anys que viu a Boston. Ens trobarem amb ella a Navy Yard, on veurem el USS Constitution. Després, passejarem pel barri de Charlestown i menjarem a Monument Restaurant. Anirem a casa de Lucía, on coneixerem un dels seus fills, i acabarem passejant per Middlesex Fells Reservation, a quinze minuts de Boston.

Pablo Martínez, de Torrent (Horta Sud), fa sis mesos que viu a Boston. Quedarem amb ell al centre de la ciutat i, a continuació, aprofitarem per a visitar dues de les més prestigioses universitats a nivell mundial: la Universitat Harvard i l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), on descobrirem algunes curiositats. Acabarem al TD Garden, el pavelló esportiu dels Boston Celtics de l'NBA. Per a acabar, pujarem a la Prudencial Tower, el segon edifici més alt de Boston.

Boston i la passió desenfrenada pels esports

A cada racó de Boston, hi ha fanàtics vestits de cap a peus amb els colors dels seus equips preferits. No importa si és estiu, hivern o un dia qualsevol de la setmana: sempre hi ha un partit emocionant en marxa.

L'equip de beisbol, els Boston Red Sox, és un verdader tresor per als bostonians. El seu estadi és el famós Fenway Park, que és com un santuari. Però el beisbol no és l'únic esport important ací. Els Boston Celtics, l'equip de bàsquet, són també coneguts per les seues increïbles jugades i un gran nombre de victòries. I no podem oblidar-nos tampoc dels Patriots, l'equip de futbol americà. Han guanyat tantes Superbowls que alguns sospiten, fins i tot, que fan tractes amb éssers d'un altre planeta. Per últim, cal destacar els Bruins, l'equip d'hoquei sobre gel, que no deixa de delectar el públic amb la seua destresa partit rere partit.

En resum, l'esport corre per les venes dels habitants de Boston. Tant se val si és beisbol, bàsquet, futbol americà o hoquei: els bostonians sempre estan preparats per a fer costat als seus equips i fer tremolar la ciutat amb entusiasme i esperit esportiu.   

També et pot interessar

stats