‘Valencians al món’ viatja a Bergen, la ciutat de les set muntanyes

Aquest dimecres, a les 22 hores, el programa més viatger d’À Punt ens mostrarà aquesta ciutat noruega de somni, famosa pel seu sol de mitjanit i pels espectaculars paisatges

Amb Andrea Martínez, veïna d'Elx, agafarem el Flåm Railway i coneixerem un dels trajectes en tren més bonics del món
Amb Andrea Martínez, veïna d'Elx, agafarem el Flåm Railway i coneixerem un dels trajectes en tren més bonics del món / À Punt
14 d'abril 2023 - 10:30

Aquest dimecres 19 abril a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà fins a Bergen, la ciutat més bella de Noruega. És coneguda pels espectaculars fiords i per les set muntanyes que hi ha prop del centre de la ciutat i la reportera Cristina Orts ens descobrirà els racons més meravellosos.

Andrea Martínez, d’Elx, és enginyera d'obres públiques i fa huit mesos que viu a Bergen. Amb ella, visitarem les cascades de Tvindefossen i Kjosfossen. A més a més, farem un dels trajectes en tren més bonics del món. El Flåmsbana o Flåm Railway inicia el trajecte al nivell del mar i puja fins a l'estació de muntanya de Myrdal. Visitarem el poble viking de Gudvangen, on practicarem tir amb destral, i acabarem jugant al cúrling en miniatura en un saló de jocs.

Amb David Soria, veí de Cullera, descobrirem un creuer per un dels fiords més grans de Noruega
Amb David Soria, veí de Cullera, descobrirem un creuer per un dels fiords més grans de Noruega / À Punt

David Soria, veí de Cullera, és empresari i cuiner. Ens trobarem amb ell al port de Bergen i passejarem en creuer per un dels fiords més grans de Noruega, on veurem la cascada de Monstraumen. David ens prepararà una recepta tradicional noruega amb abadejo i acabarem al costat de la seua parella i la filla d’aquesta al Magic Ice Bar, un establiment fet completament de gel.

Amb Juanma Valero, veí de Crevillent, anirem a l’estació marina d’Espegrend, on ens explicarà la funció de les algues
Amb Juanma Valero, veí de Crevillent, anirem a l’estació marina d’Espegrend, on ens explicarà la funció de les algues / À Punt

Juanma Valero, veí de Crevillent, fa un any que viu a Bergen i és biòleg marí. Ens trobarem amb ell a Bryggen, un dels barris més pintorescos de la ciutat. Anirem, també, a l’estació marina d’Espegrend, on ens explicarà la funció de les algues i per què són tan beneficioses per a l’ecosistema marí. Acabarem pujant en tren a Fløyen, la més visitada de les set muntanyes, al centre de Bergen.

Alejandro Capella, veí de Picassent, viu amb cinc valencians més a Bergen
Alejandro Capella, veí de Picassent, viu amb cinc valencians més a Bergen / À Punt

Alejandro Capella, veí de Picassent, fa tres anys que viu a la ciutat. Amb ell, sobrevolarem la ciutat en avioneta. Després, veurem l’església de Fantoff i visitarem el famós mercat del peix. Acabarem a casa seua, on viu amb cinc valencians més, i ens menjarem un allipebre d’abadejo cent per cent valencià.

Diego Delgado, veí de València, ens acompanya a pujar fins al cim de la muntanya Ulriken, la més alta de la ciutat
Diego Delgado, veí de València, ens acompanya a pujar fins al cim de la muntanya Ulriken, la més alta de la ciutat / À Punt

Diego Delgado, veí de València, fa un any que viu a Bergen i treballa de cuiner. Ens trobarem amb ell a la plaça d’Ole Bulls i pujarem fins al cim de la muntanya Ulriken, la més alta de la ciutat. Acabarem amb el típic hot-dog noruec en un dels llocs més famosos.

Míriam Delgado, veïna d'Elx, treballa a una tenda de 'souvenirs' a Bergen
Míriam Delgado, veïna d'Elx, treballa a una tenda de 'souvenirs' a Bergen / À Punt

Míriam Pastor, d’Elx, fa un any que viu a Bergen. Començarem volant en un simulador. Després, com que ella treballa en una tenda de souvenirs, la visitarem i veurem què és el més típic i el que més s’hi ven. Més tard, ens banyarem a l’aire lliure en una piscina d'aigua salada, Nordnes Sjøbad. Per últim, assistirem a l’assaig del cor musical espanyol de Bergen.

Bergen és la porta d’entrada als fiords

Bergen no és només el punt d'accés a la Noruega dels fiords, sinó que és també una de les ciutats més boniques i amb més encant de tot el país: té cases de fusta i trau el cap al mar envoltada de muntanyes i naturalesa. A més a més, aquesta ciutat és capaç de transmetre un ambient de tranquil·litat propi d'un poblet acollidor. A banda d’estrets carrers plens d'història i racons pintorescos, també alberga museus, restaurants excel·lents, cafeteries agradables i molta vida juvenil. Els estudiants suposen el 10% de la població, i això fa que sempre hi haja activitat per tot arreu.

També et pot interessar

stats