Amb ‘Valencians al món’ fem la ruta dels castells del Loira

El programa més viatger d’À Punt ens convida a conéixer la zona on han viscut els reis de França

Amb Antonio Carrillo, d’Onil, veurem el castell d’Amboise, un edifici que domina el riu Loira des d’un turó
Amb Antonio Carrillo, d’Onil, veurem el castell d’Amboise, un edifici que domina el riu Loira des d’un turó / À Punt
25 de juny 2024 - 09:23

Acompanyeu-nos este dimecres 26 de juny a les 22 h i descobrireu en À Punt un patrimoni únic. Valencians al món i la reportera Nerea Camps ens porten pel riu més llarg de França, que travessa el país sencer d'est a oest. La seua conca s’anomena vall del Loira o vall dels Reis, perquè a les seues riberes han construït els seus castells i mansions els monarques de França, i per allí han passat els noms més sagrats de les lletres i les arts, com Leonardo da Vinci, Molière o Balzac.

Antonio Carrillo, d’Onil, fa tres anys que viu a Tours. Amb ell veurem el castell d’Amboise, un edifici que domina el riu Loira des d’un turó. En este edifici es troba la tomba de Leonardo da Vinci. Tastarem també la gastronomia local: crema de pésols, espàrrecs rostits, paté de porc i un assortiment de formatges.

Daniel Monfort, de Vilafranca, fa setze anys que viu a Orleans, i ens mostrarà tots els secrets de la ciutat de Joana d’Arc
Daniel Monfort, de Vilafranca, fa setze anys que viu a Orleans, i ens mostrarà tots els secrets de la ciutat de Joana d’Arc / À Punt

Daniel Monfort, de Vilafranca, fa setze anys que viu a Orleans, i ens mostrarà tots els secrets de la ciutat de Joana d’Arc. Durant la guerra dels Cent Anys va sorgir este personatge, fonamental per a la història de la regió i de França en general. Joana d’Arc era una jove donzella que, assegurant que havia rebut un missatge de Déu, es va oferir a liderar l'exèrcit contra els anglesos invasors. Esta gesta se celebra cada any durant les festes joàniques, un esdeveniment que té lloc des del segle XV i que els espectadors podran descobrir de la mà de Daniel. Ens vestirem a l’estil medieval, ballarem, tastarem la cervesa i la rillette, un plat de xarcuteria consistent en una espècie de paté de carn esmicolada i cuita en el seu propi greix.

amb Nuria Gili pujarem a una piragua i solcarem el Loira al seu pas pel castell de Chenonceau
amb Nuria Gili pujarem a una piragua i solcarem el Loira al seu pas pel castell de Chenonceau / À Punt

Núria Gili, de Vila-real, fa dos anys que viu a Blois, i amb ella pujarem a una piragua i solcarem el Loira al seu pas pel castell de Chenonceau. Conegut com el «castell de les dames», Chenonceau va ser edificat el 1513 per Katherine Briçonnet, i embellit successivament per Diana de Poitiers i Caterina de Mèdici. La segona parada serà el castell de Blois. Este edifici ofereix un vertader panorama de la història dels castells del Loira, amb quatre façanes que evoquen quatre èpoques diferents. És l'únic castell de tota la ruta que pot vanagloriar-se d'haver albergat deu reines i set reis.

Amb Marina Sanz visitarem el circuit de la Sarthe, on es fan les 24 Hores de Le Mans
Amb Marina Sanz visitarem el circuit de la Sarthe, on es fan les 24 Hores de Le Mans / À Punt

Marina Sanz, de Sueca, fa huit anys que viu a Le Mans. Amb ella visitarem el circuit de la Sarthe, on es fan les 24 Hores de Le Mans. És la carrera d'automobilisme de resistència més prestigiosa del món i reuneix pilots i equips de diferents campionats nacionals i internacionals. La primera carrera es va disputar el 1923 i des de llavors s'ha celebrat anualment al juny.

Antonio Miranda ens porta a Futuroscope, un parc on les atraccions es basen en la tecnologia multimèdia
Antonio Miranda ens porta a Futuroscope, un parc on les atraccions es basen en la tecnologia multimèdia / À Punt

Antonio Miranda, de Dénia, fa dos anys que viu a Poitiers. Amb ell farem una ruta per una antiga via de tren. També visitarem un dels parcs temàtics més famosos dels anys noranta: Futuroscope és un parc on les atraccions es basen en la tecnologia multimèdia i en els sistemes cinematogràfics, audiovisuals i robòtics del futur.

També et pot interessar

stats