‘Valencians al món’ recrea la impressionant ruta de Carles V a Bèlgica

Una proposta per als amants dels viatges amb rerefons històric

Víctor Pérez, València
Víctor Pérez va deixar València fa un dècada / Departament de Comunicació
15 de novembre 2022 - 18:43

Aquest dimecres 16 de novembre, a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món ens convida a seguir els passos de l'emperador més impressionant de la història europea amb la ruta de Carles V a Bèlgica, país on va nàixer i va créixer.

Andrea Romero és de Benidorm (Marina Baixa) i va aterrar fa cinc anys a la regió de Flandes, a Bèlgica, gràcies a una oportunitat laboral. Amb aquesta valenciana visitarem Gant i ens mostrarà la ciutat del segle XVI, on va nàixer l'emperador Carles V. Entrarem a la catedral de Sant Bavó, al castell medieval de Gravensteen i farem un passeig en barca pels canals de la ciutat.

Andrea Romero de Benidorm
Andrea Romero de Benidorm

Guillem Gimeno és de Guadassuar (Ribera Alta). Tot començà quan va rebre una beca d'estudis fa cinc anys; ara treballa a la Comissió Europea i viu a Brussel·les. Visitarem Malines, ciutat important al llarg de la vida de l'emperador Carles V, l'antiga casa de Margarida d'Àustria, la plaça de l'Ajuntament de Malines i la catedral, d'estil gòtic. Pujarem a la torre de Sant Rumold, on tocarem el carilló més antic de tot Malines. Per a acabar el dia, ens prendrem una cervesa en honor al rei.

Guillem Gimeno de Guadassuar
Guillem Gimeno de Guadassuar

La tercera i última ciutat que visitarem a la ruta de Carles V serà Brussel·les, capital de Bèlgica. Amb Victor Pérez, de València, que viu ací des de fa deu anys, visitarem la galeria, la plaça reial, el palau de Coudenberg, la Grand-place i entrarem a l'Ajuntament de Brussel·les. Menjarem clòtxines típiques belgues amb una cervesa. Veure'm la catedral de Brussel·les, on va ser coronat Carles V (Carles I d'Espanya) com a rei dels diferents regnes espanyols.

Jon Landa és de Torrelavega (Cantàbria), però va estudiar el doctorat a la Universitat de València i el vam adoptar. Fa set anys que és professor de valencià i castellà a Brussel·les. Amb Jon descobrirem el Palau de Justícia de Brussel·les, que es troba a la zona alta de la ciutat i agafarem l'ascensor de Marolles per a anar al barri de Rollebeek. Menjarem una sopa de ceba i un entrepà de carn crua, molt típic de la regió.

Jon Landa de Torrelavega a València i després a Brusel·les
Jon Landa de Torrelavega a València i després a Brusel·les

Tamara Atiénzar és de Castelló de la Plana i fa quatre anys que viu a Brussel·les. Va estudiar Periodisme i treballa en la ràdio.Tastarem el famós xocolate belga, visitarem el barri de moda de Forest, on viu Tamara, i el Parlament Europeu.

El programa Valencians al món va coincidir a Bèlgica quan l'associació Espai Valencià havia organitzat un concert a Brussel·les del grup valencià Zoo, i van ser convidats a compartir amb ells una nit espectacular!

També et pot interessar

stats