‘Valencians al món’ practica esports d’aventura a l’Illa de la Reunió a Àfrica

Famosa pels paisatges abruptes i per la seua oferta d’esports d’aventura, és una antiga colònia i, actualment, un territori d’ultramar de França. Com que és part de la UE, la seua moneda és l’euro.

Cristina Ors visita aquesta illa africana per a mostrar-nos la seua cultura criolla.
Cristina Ors visita aquesta illa africana per a mostrar-nos la seua cultura criolla. / Departament de Comunicació
24 de gener 2022 - 09:22

Aquest dimecres 26 de gener a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de l’Illa de la Reunió. La reportera Cristina Ors visita aquesta illa africana per a mostrar-nos la seua cultura criolla.

Celia, d’Alacant, va traslladar-se a la Reunió fa huit anys. Amb ella visitarem la cascada de Cormoran i farem parapent per a observar l’illa des del cel. També anirem a un mercat tradicional, on tastarem una recepta criolla de carn, un suc de taronja típic de l’illa i el famós sorbet de coco. Veurem un centre de recuperació de tortugues marines i dansarem maloya, un estil de música creat pels esclaus africans.     

Cèlia va canviar Alacant per l'Illa de la Reunió
Cèlia va canviar Alacant per l'Illa de la Reunió

Javi, de la Pobla de Farnals (Horta Nord), fa cinc anys que viu a la Reunió. Amb aquest fisioterapeuta visitarem le Grand Brûlé, una regió al sud de l’illa totalment coberta de lava petrificada i practicarem el barranquisme, una de les activitats més populars a la regió. Amb ell anirem a una platja relativament jove, creada a partir d’una erupció volcànica recent.

Andrea, de Torrevieja (Baix Segura), fa un any i mig que viu a la Reunió. Amb aquesta gestora de comunitats d’hotel ens endinsarem dins un temple tàmil, que és una ètnia de l’Índia que viu a la Reunió, i Hell-Bourg, un dels pobles més bonics de França, on tastarem la gastronomia criolla, com per exemple el pastís de chouchou (‘sequi’), la fruita emblemàtica de l’illa.També passejarem per Saint-Denis, la capital de la Reunió.

Fernando, de València, fa dos anys i mig que viu a la Reunió. Amb este metge visitarem el Piton de la Fournaise, el volcà actiu de l’illa, que està a més de 2.600 metres d’altitud, i ens banyarem en una de les poques platges sense risc d’atacs de taurons.

Fernando és metge valencià i amb ell visitarem el volcà actiu de l'Illa
Fernando és metge valencià i amb ell visitarem el volcà actiu de l'Illa

Azucena, de València, es va traslladar a esta illa africana fa sis anys. Amb aquesta fisioterapeuta visitarem una plantació de vainilla, un dels conreus més famosos de la Reunió. A més, ens obrirà les portes d’una típica casa criolla on tastarem el rougail, una típica salsa que es fa amb tomata i vitet.

Valencians en una possessió africana de França 

La Reunió és una illa del grup de les Mascarenyes a l’oceà Índic, el qual forma un departament i una regió d’ultramar de França a uns 200 quilòmetres de Maurici. Es considera una regió ultraperifèrica de la Unió Europea amb 763.000 habitants. Tant les ciutats com les terres de conreu es concentren vora la costa, ja que l'interior és molt muntanyós i abrupte. És d'origen volcànic i hi destaca el Piton des Neiges (3.070 m), volcà extingit que és la màxima altitud de l'illa, i el Piton de la Fournaise (2.631 m), encara en actiu.

Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats