‘Valencians al món’ es meravella amb els paisatges de conte de Nuremberg

Centre econòmic, però també turístic és la segona ciutat de l’estat alemany de Baviera

Matilde, Bocairent
Matilde ha canviat Bocairent per Nuremberg / Departament de Comunicació
04 d'octubre 2022 - 12:42

Aquest dimecres 5 d’octubre a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de la segona ciutat de l’estat alemany de Baviera: Enrique Tena visita Nuremberg i ens mostra el seu patrimoni medieval.

Matilde, de Bocairent (Vall d’Albaida), fa 22 anys que viu a Nuremberg. Amb aquesta enginyera visitarem els ponts de la ciutat, les muralles i el mercat artesanal. També entrarem a l’església de Sant Sinibald, el patró de Nuremberg, i coneixerem la família de Matilde.

Leyre, d’Alacant, està estudiant a Bamberg, a una hora de Nuremberg. Amb ella visitarem el mercat i l’antic Ajuntament. També passejarem pel carrer de la cervesa, on degustarem la beguda més famosa de Baviera. I, per descomptat, gaudirem de la festa alemanya.

Leyre és d'Alacant i estudia a Nuremberg.
Leyre és d'Alacant i estudia a Nuremberg.

Dani, de Silla (Horta Sud), fa dos anys i mig que viu a Nuremberg. Amb ell visitarem el Castell, que actualment està restaurat i orientat al turisme. També presenciarem la desfilada de ninots del rellotge de la catedral. A més, tastarem la saborosa gastronomia de la regió: embotits, braó i puré de creïlla.

Paloma, d’Alcoi, fa quatre anys que viu a Nuremberg. Amb ella visitarem la fàbrica de pinzells on treballa. A més veurem el carrer dels Drets Humans, el Museu Nacional Germànic, la casa de Dürer, el gran pintor del Renaixement alemany, i les masmorres de la ciutat. Per a acabar, farem una ruta en moto amb la família de Paloma.

Cristina, d’Alzira (Ribera Alta), fa quatre anys que viu a Nuremberg. Amb ella descobrirem la rebosteria de la regió i prepararem el típic brètzel, el brioix en forma de llaç. També visitarem el Camp Zeppelin, on Hitler va proclamar les lleis de Nuremberg, i el palau on es van celebrar els famosos juís que van condemnar l’Holocaust. Per acabar, farem una visita a la fàbrica Faber-Castell, on es fan els llapis de colors més famosos del món.

Cristina fa huit anys que va deixar Alzira, però quatre que viu a Alemanya.
Cristina fa huit anys que va deixar Alzira, però quatre que viu a Alemanya.

Nuremberg és la segona ciutat més gran de Baviera després de Munic, i una destinació turística popular tant per als estrangers com per als alemanys. Més enllà dels principals atractius, com el castell o el recinte nazi, hi ha 54 museus diferents d'art i cultura, història, ciència i tecnologia.

També et pot interessar

stats