‘Valencians al món’ explora la màgia d'Eslovènia: Dels Alps Julians a l'esplendor barroc de Ljubljana

El programa més viatger d’À Punt ha preparat una aventura increïble en la qual mostrarà experiències úniques, com pujar al majestuós Castell de Ljubljana, descobrir la natura salvatge del país a través del barranquisme i delectar-nos amb l'exquisida riquesa gastronòmica de la regió

Alberto, d'Alcalalí, ens mostra la gran riquesa gastronòmica d'Eslovènia
Alberto, d'Alcalalí, ens mostra la gran riquesa gastronòmica d'Eslovènia / À Punt
04 de juny 2024 - 11:58

Demà dimecres, 5 de juny, a les 22 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà a Eslovènia, un país creat el 1991 després d’independitzar-se de Iugoslàvia. De la mà del reporter Enrique Tena descobrirem este país tan xicotet, que té una població de poc més de dos milions d’habitants. 

Rubén, d’Alcoi, fa 10 anys que viu a Ljubljana. Amb ell descobrirem els racons més característics de la capital eslovena, com l’església de l’Anunciació, els carrers principals, la plaça de la República i el Parlament d’Eslovènia. Pujarem al castell de Ljubljana: el tossal on està construït el castell està a 376 m sobre el nivell de la mar i té una ubicació geogràfica excepcional enmig de la vall del riu Ljubljanica, on diferents pobles es van assentar buscant refugi segur al llarg de la història. També tastarem la gastronomia eslovena, basada en la carn de caça i la creïlla. 

També tastarem la gastronomia eslovena, basada en la carn de caça i la creïlla, amb Rubén (Alcoi)
També tastarem la gastronomia eslovena, basada en la carn de caça i la creïlla, amb Rubén (Alcoi) / À Punt

Alberto, d’Alcalalí, fa 3 anys que viu a Trieste. Trieste és una ciutat italiana però amb molta població eslovena, i està a només 20 minuts d’Eslovènia. Amb Alberto ens trobarem al port de Koper, l'únic port d'Eslovènia. Està situat en la part nord de la mar Adriàtica, connectant principalment els mercats d'Europa central i sud-oriental, amb la mar Mediterrània. També tastarem la gastronomia marítima, clòtxines, sardines i calamars. Finalment, visitarem la cova de Postojna, un conjunt de 24 quilòmetres de túnels i galeries i la cova més visitada d’Europa.

Amb Laia, de Pego, ens tirarem en parapent als Alps Julians i tastarem la deliciosa Cremeschnitte o Kremna Rezina
Amb Laia, de Pego, ens tirarem en parapent als Alps Julians i tastarem la deliciosa Cremeschnitte o Kremna Rezina / À Punt

Laia és de Pego i fa 7 anys que viu a Ljubljana. Amb ella ens tirarem en parapent als Alps Julians i tastarem la deliciosa Cremeschnitte o Kremna Rezina, que significa rodanxa de crema i és un pastís de pasta de full farcit de crema pastissera. També parlarem sobre els homes eslovens i la seua manera de ser, ja que la seua parella és nadiua del país. 

Amb Cristian, d'Alacant, descobrirem la natura del país
Amb Cristian, d'Alacant, descobrirem la natura del país / À Punt

Cristian, d’Alacant, fa 6 mesos que viu a Ljubljana. Amb ell descobrirem la natura del país. Visitarem el riu Vintgar, d’aigües totalment transparents, i farem barranquisme. El barranquisme és un esport d'aventura que es practica als rius; consisteix a superar els canvis de nivell caminant i nadant.   

Amb Rodrigo, Alacant, visitarem la catedral de Sant Nicolau
Amb Rodrigo, Alacant, visitarem la catedral de Sant Nicolau / À Punt

Rodrigo, d’Alacant, fa 5 anys que viu a Ljubljana. Amb ell recorrerem la capital en un trenet. Fa 15 anys que el centre de Ljubljana està lliure de cotxes, cosa que fa molt agradable passejar-hi. Entrarem a la catedral de Sant Nicolau, un dels temples catòlics més importants de la ciutat. Originalment, era una església gòtica però en el segle XVIII va ser substituïda per un edifici d'estil barroc.

També et pot interessar

stats