‘Valencians al món’ explora els encants de Bordeus

El programa més viatger d'À Punt ens mostra la riquesa vinícola i gastronòmica de la zona i ens fa sentir l'essència a través dels sabors i les tradicions

Ester ens mostrarà el procés de producció del preat vi bodelés
Ester ens portarà a provar vins amb un Wine Cab / À Punt
28 de maig 2024 - 09:38

Demà dimecres, 29 de maig, a les 22 h, en À Punt, Valencians al món ens descobrirà els secrets de les vinyes i les bodegues de Bordeus de la mà de la reportera Nerea Camps. Bordeus és coneguda arreu del món com la capital del vi, especialment pel vi bordelés negre de les varietats cabernet sauvignon i merlot.

Dani Martínez, de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), fa dotze anys que viu a Bordeus. Amb ell i la parella farem un recorregut en bicicleta per les vinyes de la regió i tastarem la gastronomia pròpia: foie gras i confit d’ànec. També menjarem macarons a l'antiga: la recepta va ser creada el 1620 per les religioses del convent de les Ursulines de Sent Milion i tenen una textura blana i delicada, amb un clar regust d'ametla.

Amb Dani, de la Pobla de Vallbona, farem un recorregut en bicicleta per les vinyes de la regió
Amb Dani, de la Pobla de Vallbona, farem un recorregut en bicicleta per les vinyes de la regió / À Punt

Rafael Albero, de Biar (Alt Vinalopó), fa set anys que viu a Bordeus. Amb ell pujarem a la Duna de Pilat, la duna d’arena més gran d'Europa, des d'on es pot disfrutar d'una vista impressionant de la badia d'Arcaishon. A més, tastarem les delicioses ostres de la zona, una experiència gastronòmica única amb un producte de primera.

Amb Rafa, de Biar, pujarem a la Duna de Pilat, la duna d’arena més gran d'Europa
Amb Rafa, de Biar, pujarem a la Duna de Pilat, la duna d’arena més gran d'Europa / À Punt

Quico Pérez, de Castalla (Alcoià), fa dos anys i mig que viu a Bordeus. Amb ell descobrirem l'escultura dedicada a Goya, que va trobar a la ciutat un refugi contra la inclemència de la política absolutista de Ferran VII. Este xicotet monument és un testimoni del pas del gran artista espanyol per Bordeus i de la relació que tenia amb la ciutat.

Amb Quico, de Castalla, descobrirem la vinculació de Goya amb Bordeus
Amb Quico, de Castalla, descobrirem la vinculació de Goya amb Bordeus / À Punt

Rosana Mateu és de l'Olleria (Vall d'Albaida) i fa sis mesos que viu a Bordeus. Amb ella visitarem un castell on es cultiva la vinya i es fa vi. Coneixerem de primera mà el procés de producció del vi bordelés, des de la vinya fins a la taula. Bordeus té una de les regions vinícoles més grans i prestigioses del món, amb més de 9.000 bodegues i més de 117.000 hectàrees de vinyes. 

Amb Rosana, de l'Olleria, coneixerem el procés de producció del vi bordelés
Amb Rosana, de l'Olleria, coneixerem el procés de producció del vi bordelés / À Punt

Olga Nácher, d’Almassora (Plana Alta), fa sis mesos que viu a Bordeus. Ella ens mostrarà les Bassins des Lumières, el centre més gran d'art digital del món, el qual acull exposicions que ens submergeixen en les obres mestres dels grans noms de la història de l'art. 

Olga, d'Almassora, ens mostrarà les Bassins des Lumières, el centre més gran d'art digital del món
Olga, d'Almassora, ens mostrarà les Bassins des Lumières, el centre més gran d'art digital del món / À Punt

Ester Melià, de Castelló de la Plana, fa onze anys que viu a Bordeus. Amb ella farem un tast de vins amb taxi, el Wine Cab. Este sistema ens permet visitar diversos castells vitivinícoles dels voltants de Bordeus i tastar els vins sense haver de conduir. Visitarem el Chateau d’Arsac, una de les finques vinícoles més antigues de la regió. També visitarem la Ciutat del Vi per a viatjar pel món de la vinya i el vi, des de l'antiguitat fins als nostres dies i pels cinc continents on viurem experiències pedagògiques, immersives i multisensorials.

També et pot interessar

stats