‘Valencians al Món’ et convida a fer una ruta pels balnearis huitcentistes de la República Txeca

El programa d’À Punt mostra la història i els llocs imprescindibles del famós país de les aigües curatives

Carlos, de Rafelguaraf, ens guiarà fins a l'església de Sant Jaume de Brno, el segon ossari més gran d'Europa
Carlos, de Rafelguaraf, ens guiarà fins a l'església de Sant Jaume de Brno, el segon ossari més gran d'Europa / À Punt
14 de maig 2024 - 12:06

À Punt trasllada els teleespectadors a la República Txeca aquest dimecres 15 de maig a les 22:00 hores de la mà del programa Valencians al món. Amb la reportera Cristina Orts farem una ruta per tot el país visitant balnearis del segle xix, ja que el termalisme és part de la cultura txeca i les seues aigües curatives tenen fama mundial.

Sergi, d'Alginet (Ribera Alta), fa deu anys que viu a la República Txeca. Amb ell descobrirem les aigües medicinals de la regió fent una ruta per diverses fonts miraculoses. També ens endinsarem en un museu dedicat al vidre de Bohèmia, que va ser famós fins al segle xvi.

Sergi, d'Alginet, farem una ruta per diverses fonts miraculoses
Sergi, d'Alginet, farem una ruta per diverses fonts miraculoses / À Punt

Juan és de València i fa un any que resideix a la República Txeca. Amb ell visitarem un balneari de renom a Mariánské Lázne. Aquest poble és història viva del món termal, ja que viu dels balnearis. El termalisme i els balnearis constitueixen tota una cultura a la República Txeca: les propietats curatives d’aquestes aigües termals donen fama al país des de fa 200 anys.

Juan, de València, visitarem un balneari de renom a Mariánské Lázne
Juan, de València, visitarem un balneari de renom a Mariánské Lázne / À Punt

Sergio, de Godella (Horta Nord), fa quatre anys que viu a la República Txeca i ens acompanyarà a descobrir la ciutat de Pilsen. Baixarem als túnels del subsol per a explorar-la d'una forma diferent. Pilsen és famosa per la indústria cervesera, així que anirem a la fàbrica de la cervesa més consumida del món, que s'exporta a cinquanta països, per saber com s’elabora.

Amb Sergio, de Godella, coneixerem la indústria cervesera de Pilsen
Amb Sergio, de Godella, coneixerem la indústria cervesera de Pilsen / À Punt

Iris, de Banyeres de Mariola (Alcoià), fa quatre anys que viu a la República Txeca. Ens portarà de ruta cap al nord, arribant a Liberec, la quinta ciutat més gran del país, i entrarem a veure un taller artesanal de vidre bufat.

Amb Iris, de Banyeres de Mariola, anirem a un taller artesanal de vidre bufat
Amb Iris, de Banyeres de Mariola, anirem a un taller artesanal de vidre bufat / À Punt

Juan és de Petrer (Vinalopó Mitjà) i fa cinc anys i mig que viu a la República Txeca. Amb Juan coneixerem la història de Brno, la segona ciutat de la República Txeca, amb una població de 388.000 habitants, i ens parlarà de la invasió nazi que va patir durant la Segona Guerra Mundial.

Juan, de Petrer, coneixerem la història de Brno
Juan, de Petrer, coneixerem la història de Brno / À Punt

Carlos, de Rafelguaraf (Ribera Alta), porta ja setze anys a la República Txeca. Ell ens guiarà fins a l'església de Sant Jaume de Brno, el segon ossari més gran d'Europa. Va ser redescobert el 2001 al centre històric de la ciutat. Es calcula que l'ossari guarda les restes de més de 50.000 persones, la qual cosa el converteix en el segon més gran d'Europa, després del de París.

 

També et pot interessar

stats