‘Valencians al món’ ens ensenya les illes gregues de Míkonos, Tessalònica i Santorí

El programa més viatger d’À Punt ens descobreix la costa grega i ens acosta els llocs més emblemàtics d’este país

Amb Sara Sansaloni, de Tavernes de la Valldigna, visitarem el mercat de Kapani, el més important de Tessalònica
Amb Sara Sansaloni, de Tavernes de la Valldigna, visitarem el mercat de Kapani, el més important de Tessalònica / À Punt
18 de juny 2024 - 13:24

Demà dimecres, 19 de juny, a les 22 h, en À Punt, Valencians al món ens descobrirà la costa grega de la mà de la reportera Cristina Orts. Grècia està composta per 3.000 illes, de les quals només 200 estan habitades i té 15.000 quilòmetres de costa que gaudeixen milers de turistes cada any, tant en creuers com en les seues embarcacions particulars.   

Amb Marina visitarem Míkonos, una illa al centre de l'arxipèlag de les Cíclades
Amb Marina visitarem Míkonos, una illa al centre de l'arxipèlag de les Cíclades / À Punt

Marina García, d’Alacant, fa tres anys i mig que viu a Atenes. Amb ella visitarem Míkonos. Esta illa es troba en el centre de l'arxipèlag de les Cíclades. És xicoteta, amb menys de 90 km2, però mundialment coneguda gràcies a les seues platges i la seua diversió. De fet, Marina ens conta que rep el nom de l’Eivissa grega. Amb ella degustarem l’ensalada grega, una spanakopita, pastís d’espinacs, i la famosa mussaca, a base de capes alternades d’albergínia tallada a rodanxes i fregida, i carn picada mesclada amb ceba.

Joan, de Castelló, ens portarà a descobir Santorí
Joan, de Castelló, ens portarà a descobir Santorí / À Punt

Joan Sales, de Castelló de la Plana, fa huit mesos que viu a Atenes. Amb ell descobrirem Santorí. La capital és Fira, centre del turisme a l'illa: una mescla de botigues de marca i records, tavernes tradicionals i cerveseries sorolloses. Amb ell tastarem el pa de pita i el giros, carn rostida en un forn vertical servida en un pa de pita, acompanyada de verdures i salsa tzatziki.

Ángela, Elda, ens mostrarà els banys termals de Pozar
Ángela, Elda, ens mostrarà els banys termals de Pozar / À Punt

Ángela Español és d’Elda i fa huit mesos que viu a Tessalònica. Amb ella veurem els banys termals de Pozar, que es troba al nord de Grècia, a uns cent quilòmetres al nord-oest de Tessalònica i molt pròxima a la frontera amb la República de Macedònia del Nord. Aprofitant els brolladors d'aigües de la zona, a Pozar es pot gaudir d'una relaxant experiència de banys termals en plena naturalesa. Amb Ángela degustarem el carabassí arrebossat i les broquetes de porc. També ballarem el famós sirtaki, una dansa en què els ballarins s'alineen en una fila, movent-se sincrònicament.

Pau, de Guadassuar, ens mostra la gastronomia típica grega
Pau, de Guadassuar, ens mostra la gastronomia típica grega / À Punt

Pau Boils, de Guadassuar fa huit mesos que viu a Tessalònica i comparteix pis amb Sara Sansaloni, de Tavernes de la Valldigna. Amb Pau visitarem el mercat de Kapani, el més important de Tessalònica des de l'ocupació otomana. Ens mesclarem amb els grecs, viurem en primera persona el ritme de vida de Tessalònica i tastarem les seues famoses olives. També farem un taller de cuina tradicional, on prepararem tzatziki i fulles de parra farcides d’arròs. Amb Sara, estudiant de Filologia Clàssica, parlarem sobre la història de la ciutat. Passejarem per l'Arc i la Rotonda de Galeri, Patrimoni de la Humanitat des del 1988, i veurem el monument més famós de la ciutat, la Torre Blanca, erigida en l'època otomana, durant el sultanat de Solimà el Magnífic. 

També et pot interessar

stats