‘Valencians al món’ ens descobreix les terres altes i les històries de fantasmes d’Edimburg

Aquest dimecres el programa més viatger d’À Punt visita el patrimoni i la majestuosa naturalesa d’Escòcia

Andrés, guia turístic, ens ensenyarà el centre d'Edimburg
Andrés, guia turístic, ens ensenyarà el centre d'Edimburg / Departament de Comunicació
23 de novembre 2021 - 11:22

Aquest dimecres 24 de novembre a les 22:00 h Valencians al món ens descobreix els secrets d’Edimburg. El reporter Lluís Liñana visita la segona ciutat més visitada del Regne Unit.

Entre els valencians i valencianes que viuen a la capital d’Escòcia coneixerem Andrés, de València, que fa nou anys que viu a Edimburg. Es va traslladar allí després de buscar en internet quina era la ciutat europea amb menys atur juvenil. Amb aquest guia turístic visitarem el centre de la ciutat, anirem a una botiga de tapissos nomenats kilts i tastarem els famosos Haggis, uns pastissos d’embotit tradicional amb estómac d’ovella i espècies.

També coneixerem Blanca, de València, que, cansada de la seua situació laboral a la Comunitat Valenciana, va decidir traslladar-se a Edimburg fa quasi quatre mesos i de seguida va trobar faena en una fàbrica de galetes. Amb ella veurem Grassmarket i Greyfriars, un dels cementeris històrics de la ciutat, conegut per les seues històries de fantasmes. De la mà de Llibert, de Vinaròs (Baix Maestrat), veurem l’Old College i la típica casa de poble mariner. Aquesta doctoranda ens presentarà Alicia, d’Elx (Baix Vinalopó), que fa dotze anys que viu a Escòcia i que ha obert el seu propi restaurant de paelles.

Per la seua banda, Javi, ha viscut a diversos països, però el seu lloc preferit és Escòcia, on va traslladar-se fa tretze anys. Aquest valencià va fundar la seua pròpia empresa de rutes en espanyol per les terres altes, conegudes com a Highlands. Amb ell descobrirem la meravellosa naturalesa escocesa i tastarem el famós whisky. Amb Alba, d’Almussafes (Ribera Baixa), mentre arriben les oposicions de magisteri infantil, va decidir traslladar-se a Edimburg. Amb aquesta mestra d’extraescolars tastarem el fish and chips i un típic berenar escocés, amb te, dolços i pastes.

Valencians al món s'ha adaptat als temps Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians a les diverses destinacions. 

També et pot interessar

stats