‘Valencians al món’ descobreix Montpeller, el lloc de naixement de Jaume I d'Aragó

La ciutat francesa és seu de nombroses universitats de renom i és famosa per la rica gastronomia i els palaus de nobles i burgesos

Amb Lluís, de la Font d'En Carròs, degustarem les ostres fresques, un producte típic de Montpeller
Amb Lluís, de la Font d'En Carròs, degustarem les ostres fresques, un producte típic de Montpeller / À Punt
02 d'abril 2024 - 10:30

Demà dimecres, a les 22h, Valencians al món s'endinsarà en una emocionant aventura a Montpeller, la ciutat on va nàixer Jaume I d'Aragó. Amb el reporter Enrique Tena al capdavant, el viatge promet descobriments fascinants i experiències úniques. Situada al sud de França, Montpeller és famosa pel seu clima mediterrani i els seus 300 dies de sol a l'any. Aquesta ciutat, coneguda per les seues nombroses universitats, és un focus d'activitat juvenil. Destaquen les facultats de medicina i dret, que atrauen estudiants de tot el món.

Eduardo, de Xàtiva, ens guiarà a través de les empremtes de Jaume I d'Aragó, conegut com el Conqueridor
Eduardo, de Xàtiva, ens guiarà a través de les empremtes de Jaume I d'Aragó, conegut com el Conqueridor / À Punt

Acompanyats d'Eduardo, originari de Xàtiva (Costera) i resident a Montpeller des de fa 11 anys, sobrevolarem la regió en un ultralleuger; des de les altures veurem la mar, on es cultiven nombroses varietats d’ostres i clòtxines. També visitarem el taller d'un lutier especialista en la fabricació i reparació de violins. La seua parella, Alicia, també de Xàtiva, que fa 4 anys que viu a França, ens guiarà a través de les empremtes de Jaume I d'Aragó, conegut com el Conqueridor, que va nàixer precisament a Montpeller.

Amb Lluís, de la Font d'en Carròs (Safor), que fa 12 anys que viu a Montpeller, farem una visita al port de Seta, un dels més importants de França, i disfrutarem d'un mercat local on degustarem delícies com les ostres fresques. La jornada acabarà amb un passeig a cavall per la Camarga, un santuari de la naturalesa amb una rica biodiversitat.

Paola, de Novelda, ens porta a practicar espeleologia a Montpeller
Paola, de Novelda, ens porta a practicar espeleologia a Montpeller / À Punt

Paola, recentment instal·lada a Montpeller des de Novelda (Vinalopó Mitjà), ens acompanyarà en una aventura d'espeleologia. Després explorarem el cor de la ciutat, visitant la catedral i l'antiga facultat de medicina, que continua en funcionament des de fa segles i on van estudiar Nostradamus o Arnau de Vilanova.

Javier ens mostrarà la ciutat des de la perspectiva d'un bicitaxi
Javier ens mostrarà la ciutat des de la perspectiva d'un bicitaxi / À Punt

Javier, de València, fa 7 anys que viu a Montpeller. Ell ens mostrarà la ciutat des de la perspectiva d'un bicitaxi i ens conduirà al Château de Flaugergues, un monument històric que destaca pels seus magnífics jardins. Montpeller és coneguda pels seus nombrosos palauets d’estiueig de la noblesa i la burgesia.

Amb Sandra tastarem especialitats locals com el magret d'ànec i el camembert al forn
Amb Sandra tastarem especialitats locals com el magret d'ànec i el camembert al forn / À Punt

Finalment, amb Sandra, de Paterna (Horta), que fa 5 anys que viu a la veïna Besiers, visitarem una botiga de formatges artesanals i tastarem especialitats locals com el magret d'ànec i el camembert al forn, acabant el dia amb una sessió de fotos memorable.

També et pot interessar

stats