‘Valencians al món’ creua el planeta per a trobar els residents a Sydney

Aquest dimecres 21 de desembre, a les 22:00 hores, el programa viatja als antípodes a la recerca dels valencians més llunyans, que triaren per a viure aquesta ciutat australiana cosmopolita i inclusiva

FOTO PERFIL MIKI
Miki Narváez, de Rocafort a Sydney / Departament de Comunicació
20 de desembre 2022 - 09:39

Aquesta setmana de Nadal el programa es desplaça fins a Sydney, al sud-est d'Austràlia, la ciutat més antiga i poblada d'Oceania. Terra de progrés i felicitat, està a l'avantguarda mundial amb la seua Opera House i el Harbour Bridge, elements de modernitat arquitectònica que conviuen amb la naturalesa.

El primer resident valencià que ens trobem és Goiko Llobet, que viu des de fa deu anys a Sydney. Goiko va emprendre amb una empresa, anomenada Growpro, per donar suport amb els tràmits als estudiants estrangers que van a Austràlia i d'ací va sorgir també la idea de crear una comunitat per als estrangers amb classes i activitats culturals i lúdiques. Amb ell visitarem la coneguda Bondi Beach per a fer un recorregut a la vora del mar, a més comprovarem a les seues oficines l’ambient de treball i festiu amb els estudiants que ajuden.

Goiko viu a Sydney fa una dècada
Goiko viu a Sydney fa una dècada

Elisa Crespo, de Guadassuar (Ribera Alta), viu a Sydney des de fa quatre anys. Amb ella descobriren animals típics australians: donarem menjar a uns tendres coales, uns peculiars emús i, per descomptat, als simpàtics cangurs. Farem un passeig en moto per la ciutat, creuarem el Sydney Harbour Bridge i acabarem el dia a l’abadia de Watsons.

Simón Sevilla i Esther Chinchilla són d'Elx (Baix Vinalopó), van arribar a Sydney fa set anys. Esther va viure ací de menuda i hi volia tornar. Ens reunirem a la icona de la ciutat: l'Opera House. La seua família es dedica a fer paelles a Sydney, anirem al Rocks Market on tenen una parada de menjar, i aprofitarem per a tastar la carn de cocodril. Pujarem i farem una activitat espectacular a la Sydney Tower Eye, la roda més alta de l'hemisferi sud.

Simón i Esther són d'Elx i van arribar a Austràlia fa 7 anys
Simón i Esther són d'Elx i van arribar a Austràlia fa 7 anys

Miguel Narváez, de Rocafort (Horta Nord), viu fa tres anys a Sydney. Quedarem als peus del pont d'acer més gran del món: el Sydney Harbour Bridge. Amb ell contemplarem les increïbles balenes lliures al mar i veurem Sydney des del cel amb un hidroavió. Miki és un altre paeller al món i amb ell coneixerem el seu negoci al mercat xinés.

A North Bondi ens trobarem amb Álvaro Avilés, de l’Eliana (Camp de Túria) i que viu fa dos anys a Sydney. Farem una classe de ioga, acudirem a una divertida barbacoa i ens trobarem amb un grup de valencians residents.

Per a acomiadar-nos d'Austràlia visitarem el parc de Dudley amb les seues inoblidables vistes de la ciutat de Sydney.

També et pot interessar

stats