‘Valencians al món’ ens convida a descobrir Cancún, capital del Carib mexicà

Les arrels històriques i culturals de la regió es remunten fins als temps dels maies

Paloma, València
Paloma és de València i fa cinc anys que viu a Cancún. / Departament de Comunicació
29 de març 2022 - 09:35

Aquest dimecres 30 de març a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de la capital del Carib mexicà: la reportera Cristina Orts visita Cancún, ens mostra els seus cenotes i les històries personals dels nostres valencians.

Alberto, de València, fa deu anys que viu a Cancún. Amb aquest empresari hoteler farem un tomb per la jungla en quad i visitarem una cova inundada d’aigua. També visitarem una reserva de fauna exòtica amb més de 80 animals, com ara el simpàtic mico aranya, el mico udolador o la boa.   

L’amor mou muntanyes i, de fet, a Sandra li va canviar la vida fa quatre mesos. Aquesta valenciana de Vila-real (Plana Baixa) ens mostrarà la casa on viu amb els seus sogres i la seua parella, amb qui esmorzarem tamales. També ella ens mostrarà Chichén Itzá, un dels principals llocs arqueològics de Mèxic i centre cerimonial de la cultura maia, i nadarem en un parell de cenotes dels més espectaculars de la regió.

Juan José, de Picassent (Horta Sud), fa sis anys que viu a Cancún. Amb aquest treballador del sector del moble visitarem Playa Mujeres, un paratge natural privilegiat amb unes platges meravelloses. També bussejarem per a veure un museu d’escultures submarí.

Valencians pel món visita 'Playa Mujeres', un paratge privilegiat.
Valencians pel món visita 'Playa Mujeres', un paratge privilegiat.

Paloma és de València i fa cinc anys que viu a Cancún. Treballa de directora d’una escola infantil i ens mostrarà el seu negoci, un col·legi que ha fundat fa no molt de temps. També ens mostrarà la reserva Punta Laguna, un espai natural, i el Pueblo del Maíz, un poblat que recrea la vida de les comunitats maies fa centenars d’anys.

Cristina, de Vila-real (Plana Baixa), fa cinc anys que viu a Playa del Carmen. Terapeuta i tarotista, va decidir deixar la ciutat per a fer-se una casa xicoteta al bell mig de la jungla. Valencians al món es meravellarà amb la seua història personal.

Al començament de la dècada dels setanta, Cancún era un xicotet poble l'únic atractiu turístic del qual eren les ruïnes arqueològiques maies. El govern mexicà va començar el desenvolupament de la zona amb suport del Banc Interamericà de Desenvolupament, amb la construcció d'un pont per a connectar l'illa de Cancun, un aeroport internacional i àrees de serveis públics.

Actualment hi ha més de 140 hotels, un aquari, un riu subterrani i zones per a bussejar amb dofins prop de la llacuna de Nichupte, a més de les ruïnes arqueològiques maies. Cancún rep tres milions de visitants a l'any, que arriben a l’aeroport en 200 vols diaris.

També et pot interessar

stats