'Valencians al món' ens convida a descobrir Austin, capital de l'estat americà de Texas

Amb una població quasi idèntica a València, amb 800.000 habitants, el 35% de la població d'aquesta gran ciutat són hispans

La familia Aguilar de Callosa de Segura a Austin
La familia Aguilar de Callosa de Segura a Austin / Departament de Comunicació
18 d'octubre 2022 - 09:11

Aquest dimecres 19 d'octubre a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de la capital de l'estat de Texas: el reporter David Torres visita Austin i ens mostra els llocs enigmàtics que hi ha i les històries personals dels nostres paisans.

Javier Cano, d'Utiel, ha recorregut el món amb la pilota de futbol i ara des de fa dos anys és entrenador en un equip a Austin. Ens va presentar Florencio, un altre valencià de Requena i amb ell visitarem el capitoli d'Austin, el més alt dels Estats Units. També visitarem Zilker Park, el pulmó principal de la capital de Texas, que es troba al costat del riu Colorado i anirem al Congress Avenue Bridge, un pont on podem trobar fins a 750.000 rates penades.

Carlos Company és de la Canyada, Paterna (Horta Nord) i va aterrar fa tan sols un mes a Austin. Amb aquest valencià farem caiac pel riu Colorado, visitarem el nou Silicon Valley i la catedral de la ferralla. Ens mostrarà el conegut barri de South Congres, un dels principals atractius de la ciutat, conegut per les pintades de les parets als carrers i les tendes, on ens vestirem d'autèntics cowboys. A més, gaudirem de l'ambient de la nit americana pel carrer Dirty 6th.

Carlos Company ha canviar La Canyada per Austin
Carlos Company ha canviar La Canyada per Austin

La família Aguilar, de Callosa de Segura, viu des de fa dos anys a Austin per temes laborals. Amb ells visitarem Pioneer Town, un poblat del Far West, i anirem al segon pou més profund de Texas. També tindrem la sort de gaudir dels dos esports més coneguts allà: un espectacle de rodeo i un partit de futbol americà.

Pablo Hidalgo és de València i fa tres anys que viu a Austin. Ens mostrarà McKinney Falls, un paratge natural verd amb cascades, que canviarà la nostra visió sobre la idea desèrtica i àrida que teníem de l'estat de Texas. A més, passarem un dia a Jester King provant la seua famosa cervesa i jugant al famós joc texà cornhole. Per a finalitzar el dia, el llac Travis ens donarà una magnífica vista de la posta de sol.

Jesús García, de Petrer (Vinalopó Mitjà), ha viscut arreu del món, però des de fa dos anys viu a Austin. Ens mostrarà l'Inner Space Cavern, dins podem trobar pintures i els ossos dels animals que s’hi van descobrir. Valencians al món se sorprendrà al visitar Gruene, una ciutat del Texas més profund, que van fundar ciutadans alemanys.

I, com a Texas tot és en gran, menjarem el conegut brisket, tall de carn de la part del pit de l'animal, al restaurant més antic de Texas; omplirem el depòsit a la gasolinera més gran del món, amb 130 assortidors, i entrarem al circuit, de Fórmula 1, el de les Amèriques.

Dimecres l'equip de Valencians al món ens sorprén des de Texas
Dimecres l'equip de Valencians al món ens sorprén des de Texas

Austin és capital d'un dels estats més polèmics i coneguts de tots els Estats Units, Texas. És centre cultural i econòmic de l'àrea metropolitana i es troba a la vorera del riu Colorado.

Actualment, podem dir que gràcies als baixos impostos de l'estat de Texas, s'està convertint en el nou Silicon Valley. Ara com ara, Austin té una població quasi idèntica a la nostra capital, València, amb 800.000 habitants, i una dada molt interessant és que el 35% de la població d'aquesta gran ciutat són hispans. Texas és un dels quatre estats americans que fan frontera amb Mèxic.

També et pot interessar

stats