‘Valencians al món’ ens convida a conéixer el comtat de Devon, al Regne Unit

La gravació del viatge va coincidir amb la mort de la reina Isabel II i l’equip del programa visqué de primera mà la commoció i paralització del país.

Gràcia va deixar Carcaixent fa 8 anys per Exeter
Gràcia va deixar Carcaixent fa 8 anys per Exeter / Departament de Comunicació
31 d'octubre 2022 - 14:04

Aquest dimecres 2 de novembre a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món recorre el comtat de Devon, al Regne Unit. La gravació del viatge va coincidir amb la mort de la reina Isabel II, per això l’equip del programa va viure de primera mà la commoció i paralització del país.

Héctor Sánchez és de Benidorm (Marina Baixa), va aterrar fa huit anys al Regne Unit. Amb aquest valencià visitarem la ciutat de Plymouth, al comtat de Devon. Ens mostrarà el paratge natural de The Moors in England. A més, ens trobarem amb Araceli Rodríguez, que és de Vilamarxant (Camp de Túria), i fa 9 anys que viu al Regne Unit. Amb ella anirem al Parc Hoe i veurem el monument del Mayflower. La visita al comtat de Devon va coincidir amb la mort de la reina Isabell II, i allí en directe l’equip va rebre la notícia.

Héctor Sánchez ha canviat Benidorm pel comtat de Devon
Héctor Sánchez ha canviat Benidorm pel comtat de Devon

Gràcia Busquier és de Carcaixent (Ribera Alta), viu des de fa huit anys i mig a Exeter com arquitecta. Visitarem Paington “el Benidorm anglés” o “la Riviera anglesa”. Agafarem un tren de vapor i un ferri per arribar a Darmouth. Per tots els llocs trobarem xicotets altars dedicats a la reina Isabel II.          Després de pegar una volta per la platja de Paington, soparem a casa de Gràcia amb la seua parella anglesa i una parella de valencians, menjarem un deliciós roast dinner, plat típic britànic.

Rafa Morant, de Carcaixent (Ribera Alta), viu fa vint anys al Regne Unit, i Ana Sepúlveda, de Benifaraig (pedania de València), fa sis anys que està al Regne Unit. Rafa i Ana són parella i es van conéixer a Anglaterra. Amb Ana visitarem Exeter, la biblioteca i més tard se sumarà Rafa, amb qui entrarem a la catedral. Per a finalitzar el dia farem un passeig pel riu Exe, lloc on es va conéixer aquesta parella gràcies a Gemma, una altra amiga valenciana que tenien en comú, que els va sorprendre aquesta vesprada amb un missatge.

Rafa va anar-se'n va vint anys, fa sis va conéixer una valenciana Anna allí i ara en són família.
Rafa va anar-se'n va vint anys, fa sis va conéixer una valenciana Anna allí i ara en són família.

Josep Miquel Rosselló, és de Benissa (Marina Alta) i viu des de fa tres anys i mig. És bisbe a Exmouth. Anirem a una missa especial per la mort de la reina Isabell II. Després passejarem pel centre de la ciutat i visitarem el memorial del monument a les morts per les guerres mundials. Menjarem el tradicional plat fish and chips i farem un passeig per la costa Juràssica.

Cèlia Llacer, és de l’Alcúdia de Crespins (Costera), i fa 11 anys que va vindre a viure a Exeter. Caminarem per el Iron Bridge, el pont de ferro, i visitarem l’església anglicana. No podíem deixar de visitar el mur de les bruixes i practicar pàdel surf al riu amb la parella gal·lesa de Cèlia.

El comtat de Devon, situat en el sud-oest d’Anglaterra, és ben conegut per la bellesa dels paisatges, i per això s’ha convertit en un dels llocs més turístics del país. La veritat és que fora d’Anglaterra no és molt conegut i això que té una oferta molt diversa: pobles històrics, un paisatge costaner impressionant, platges precioses, un famós parc nacional, un dels millors rius del país, comunitats alternatives i molts festivals per a totes les edats i públics.

També et pot interessar

stats