València acull el rellançament de Bon Dia TV, el canal conjunt d’À Punt, IB3 i TV3

Bondiatv.org ha estat impulsat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears

Mar Iglesias, presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació; Núria Llorach, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i Andreu Manresa, el director de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.
Mar Iglesias, presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació; Núria Llorach, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i Andreu Manresa, el director de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. / Miguel Lorenzo
19 de novembre 2021 - 14:47

La sala Luis García Berlanga del teatre Rialto ha acollit aquest matí la presentació del nou Bon Dia TV, el canal conjunt de continguts audiovisuals dels territoris de l’àmbit lingüístic conjunt entre els territoris del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. Aquest canal ja disponible en Bondiatv.org ha estat impulsat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha donat la benvinguda als assistents a l’acte i ha explicat que "des de Cultura de la Generalitat no només estem satisfets del canal Bon dia TV, sinó que hem contribuït a fer-lo possible. Per això, en els nostres pressupostos hem inclòs una partida econòmica per a aquesta nova plataforma que estableix ponts amb l'audiovisual dels tres territoris, que és magnífic per al nostre sector cultural. Sempre ens tindreu al vostre costat per a avançar i acompanyar el nostre sector cultural amb noves finestres de difusió i per això des de la nostra conselleria continuarem treballant perquè també es garantisca això en el principal servei d'acompanyament de la indústria audiovisual valenciana, À Punt, la televisió pública de les valencianes i els valencians". La presentació ha estat a càrrec de la presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Mar Iglesias; la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, que han mostrat la seua satisfacció en l’estrena d’aquesta nova etapa del canal Bon Dia TV.

El conseller d'Educació, Cultura i Esport Vicent Marzà, en l'acte de presentació de Bon Dia TV
El conseller d'Educació, Cultura i Esport Vicent Marzà, en l'acte de presentació de Bon Dia TV

La presidenta de la CVMC, Mar Iglesias ha destacat que “el Bon Dia TV que presentem hui és fruit de l’excel·lent relació que tenim i de la voluntat mostrar, de manera conjunta, els continguts audiovisuals que fem les tres televisions del mateix àmbit lingüístic”.

Per a Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, “és molt important unir la indústria audiovisual i el talent” i ha volgut remarcar que “Bon dia TV és un aparador i no és competència per a cap de les televisions que la conformen, ans al contrari”.

Andreu Manresa, director general d’IB3, ha insistit en el fet que "Aquest és un acte per normalitzar i sumar per a tothom el major canal digital creatiu, cultural i amb tradició en llengua catalana a Internet. És la suma de tres mirades mediterrànies compartides en una llengua comuna".

La programació té un caràcter social i cultural conformat per documentals, sèries, llargmetratges i programes amb una temàtica variada per tal de donar visibilitat a la producció pròpia de qualitat de les diferents televisions.

A l’acte també han assistit el diputat a les Corts, Joan Baldoví, la presidenta de la Comissió de les Corts de Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual, Estefania Blanes; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; el director general de Política Lingüística, Ruben Trenzano; el secretari autonòmic de Vicepresidència, Iván Castañón; el secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente; el diputat de Junts Xcat, Josep Riera, i la vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual, Dolors López.

A més, també han volgut acompanyar les tres entitats en aquesta ocasió, la presidenta del Consell de la Ciutadania de la CVMC, Julia Sevilla, i representants de les diferents entitats i associacions com ara Plataforma per la Llengua, Escola Valenciana, Plataforma per la Reciprocitat, Acció Cultural del País Valencià, entre altres.

També et pot interessar