Una Setmana Santa de pel·lícula per a quedar-se a casa amb À Punt

La radiotelevisió valenciana ofereix una selecta programació de documentals i pel·lícules de temàtica històrica, religiosa i bèl·lica per a tots els públics

Els protagonistes de la sèrie 'El món en flames'
Els protagonistes de la sèrie 'El món en flames' / À Punt
28 de març 2024 - 14:17

De manera complementària a totes les retransmissions de Setmana Santa que À Punt realitzarà per tota la Comunitat Valenciana, la cadena pública ofereix una selecta programació de documentals i pel·lícules de temàtica històrica, religiosa i bèl·lica, que conviden a gaudir la Setmana Santa des de la comoditat de la llar.

Demà divendres 29 de març a les 10:00 h comença la minisèrie documental 8 dies que marcaren la història de Roma. La historiadora Bettany Hughes tria huit dies crucials que van definir Roma com a imperi romà i primera potència mundial. Aquest cap de setmana se n’ofereixen els cinc primers capítols; a més del divendres, s'emetran a les 12:00 h el dissabte 30 i el diumenge 31 de març.

A la vesprada, després del concurs Atrapa’m si pots, que condueix Òscar Tramoyeres, s'emetrà la pel·lícula Sí Déu vol, que conta la història de Tommaso, un cardiòleg de prestigi, ateu i de pensament liberal, casat i amb dos fills. Un d'ells, Andrea, prometedor estudiant de medicina, revoluciona la família quan els anuncia que vol fer-se sacerdot.

A continuació, a les 17:30 h, els espectadors podran veure El guardià de la relíquia. Es tracta d'un film que situa l'espectador a la Irlanda del segle XIII. Un grup de monjos comença un pelegrinatge per a transportar una relíquia sagrada al Vaticà, travessant una terra desolada a causa de segles de guerra sota la creixent amenaça dels invasors normands. Després de descobrir la veritable i perillosa naturalesa de la relíquia, els pelegrins s'enfronten a la disjuntiva que la mateixa fe que els uneix pot estar conduint-los a la destrucció.

El dissabte 30 de març a les 15:30 h arriba el torn de Laberint de pau. És una superproducció europea ambientada en la Suïssa de postguerra del 1945. Els somnis d'una família topen amb unes ferides de guerra a les quals el seu país no és tan alié com creien. Ja el Diumenge de Resurrecció a les 15:30 h, Pius XII, davall del cel de Roma narra la història del papa Pius XII, que durant l'ocupació nazi de Roma (1943-44) adopta una actitud bastant controvertida de neutralitat davant l'arrest i la deportació a Alemanya de milers de jueus.

La novetat de les nits dels diumenges, a les 21:45 h, és El món en flames, que emet els capítols 3 i 4 d'un total de 7. Aquesta prestigiosa sèrie, que es va estrenar el passat cap de setmana, conta la història personal de gent anònima que intenta sobreviure durant els moments més importants de la Segona Guerra Mundial. És una sèrie commovedora i que no deixarà indiferent ningú.

A continuació, arriba Davall de l’arena amb els nazis una altra vegada com a protagonistes. La història està basada en una altra batalla que va començar a la costa danesa el 1945, quan un grup de joves soldats alemanys van ser obligats a netejar la mar del Nord de mines nazis que havien quedat després de la guerra. Sense entrenament previ, els presoners patien maltractaments i desitjaven eliminar totes les mines amb l'esperança d'aconseguir la llibertat.

També et pot interessar

stats