‘Tupper Club’ acaba temporada amb un especial cuiners que enfronta Jordi Morera, Maribel Gil i Lluís Penyafort

Este dijous a les 22:00 hores en À Punt, els cuiners més televisius s’enfronten amb plats on l’ingredient estrela és la carxofa

Els tres grans xefs concursants en l'últim 'Tupper Club' competeixen per preparar el millor plat on l'ingredient estrela és la carxofa
Els tres grans xefs concursants en l'últim 'Tupper Club' competeixen per preparar el millor plat on l'ingredient estrela és la carxofa / À Punt
24 d'abril 2024 - 11:53

La primera temporada del Tupper Club acaba aquest dijous 25 d’abril amb un concurs especial cuiners. Tres professionals dels foguers, i de les pantalles, com Jordi Morera, Maribel Gil i Lluís Penyafort han acceptat el repte de Ricard Camarena de preparar el millor plat del programa. El requisit és que l’ingredient estrela de les propostes concursants siga la carxofa. Fins ara hem vist com cuinen les celebritats valencianes i en esta última entrega sabrem com cuinen els xefs més televisius.

El cuiner i presentador Jordi Morera, elaborarà carxofes en tres textures amb peix en mitja salaó. Com que per a ell, si la carn és de bona qualitat no cal fer-li res, ha triat peix com a acompanyament, perquè “dona més joc”.

Morera és pegolí i ha treballat amb els cuiners més prestigiosos del País Basc com ara Arzak o Arguiñano, i en restaurants amb estrela Michelin. També ha treballat a Nova York i va ser xef de l’ambaixada espanyola a Roma. En À Punt ha presentat els programes El xef a casa i La cuina de Morera.  

La també cuinera Maribel Gil, és natural de Manzanera a Terol, però viu a Benicarló des que tenia 21 anys. Com no podia ser d’altra manera, ha acabat sent ambaixadora del poble i les seues carxofes. Per al programa prepararà uns xips de carxofes i altres en tempura.

La fama li va arribar arran de participar en Masterchef, i recorda amb molta estima el seu pas per À punt on es “pixava de riure” amb el seu company Màxim quan cuinaven en directe en el Bona vesprada.

El tercer xef participant és Lluís Penyafort. Per a ell, el fet que la carxofa siga l’ingredient principal condiciona molt el plat, per això ha elegit productes que queden bé amb ella, com ara el sabor intens de les sardines amb les quals fa bon tàndem. La seua recepta concursant: carxofes confitades amb sardines marinades.

Penyafort és cuiner, divulgador i assessor gastronòmic. En la radiotelevisió valenciana ha conduït diferents espais de cuina com ara La Gastroneta o Així dona Gust, i ha col·laborat en altres projectes com Terra viva. Això sí, encara que treballa en la tele, no té televisor des de fa 15 anys.

           Dijous a les 22:00 hores, els cuiners més coneguts es donen cita en l’últim Tupper Club de la temporada. 

També et pot interessar

stats