‘Tresors amb història’ es trasllada dimarts a l’ADDA, l’Auditori de la Diputació d’Alacant

La televisió d’À Punt emet demà, 28 de juny, a les 22 hores, l’últim episodi de la segona temporada del programa des d’Alacant

Carolina Ferre i el seu equip d’experts viatgen a l’ADDA, l’Auditori de la Diputació d’Alacant.
Carolina Ferre i el seu equip d’experts viatgen a l’ADDA, l’Auditori de la Diputació d’Alacant. / Departament de Comunicació
27 de juny 2022 - 11:43

Carolina Ferre i el seu equip d’experts viatgen a l’ADDA, l’Auditori de la Diputació d’Alacant, a la recerca d’objectes que conten la història dels últims 150 anys dels pobles de la Marina Baixa, l’Alacantí, l’Alt Vinalopó, el Baix Vinalopó, el Vinalopó Mitjà i el Baix Segura.

En aquest programa trobarem tresors familiars que amaguen la història d’un dibuixant i amic de Miguel Hernández que va estar empresonat amb ell; un document inèdit del bombardeig d’Alacant, el Gernika valencià; una crostera de Noelia Pascual, la Xef del Foc; la banda i la mantellina de la bellesa del Foc del 1992; i els documents personals de l’única dona alacantina deportada a un camp de concentració nazi, entre altres.

Tresors s'acomiada demà a Alacant
Tresors s'acomiada demà a Alacant

Carolina Ferre estarà, una vegada més, acompanyada de la seua colla d’historiadors, formada per Irene Ballester, Vicent Baydal i Joan Seguí; la xef internacional Susi Díaz, experta en gastronomia, i un reporter de primera, José Molins. Tots ells s’encarregaran de contextualitzar els objectes a la cultura valenciana i seleccionar aquells que millor afavoreixen a explicar els seus últims cent cinquanta anys d’història. Molts dels objectes que passaran per l’ADDA passaran a formar part d’una exposició molt especial amb la col·laboració de l’Etno, el Museu Valencià d’Etnologia.

Tresors amb història tanca una temporada on ha entrat en castells, museus, palaus i monestirs de nord a sud del territori valencià. Al llarg dels últims mesos ha visitat Peníscola, Onda, el Puig de Santa Maria, València, Sueca, Ontinyent, Cocentaina, Dénia, i ara, Alacant, per tal de trobar els tresors que millor representen l’ànima valenciana.

L'equip de Tresors amb història des d'Alacant
L'equip de Tresors amb història des d'Alacant

La pàgina web tresorsambhistoria.es s’ha convertit en l’arxiu digital del programa, que continua actiu amb l’objectiu de rebre els objectes amb més història de la població valenciana. Qualsevol persona pot participar pujant el seu objecte en el web: https://www.tresorsambhistoria.es/enviar/ 

Tresors amb història és una producció d’À Punt en associació amb Sunrise Pictures i El Terrat (The Mediapro Studio) i està basat en el format National Treasures, creat i llicenciat per EZ Films - Ireland. De fet, el programa es va estrenar amb gran èxit en la televisió pública d’Irlanda i s’ha adaptat també a Dinamarca i Nova Zelanda.

També et pot interessar

stats