‘Tresors amb història’ demana la participació dels espectadors de la Comunitat Valenciana

Se cerquen els cent objectes que millor representen el patrimoni cultural valencià dels últims 150 anys per a la segona temporada del programa que presenta Carolina Ferre en À Punt

Carolina Ferre torna amb 'Tresors amb història' i espera les teues aportacions al programa
Carolina Ferre torna amb 'Tresors amb història' i espera les teues aportacions al programa / Departament de Comunicació
21 de gener 2022 - 10:15

Després de l’èxit de la primera temporada, el programa de televisió Tresors amb història, presentat per Carolina Ferre, prepara una segona temporada on visitarà ciutats com Peníscola, Onda, Dénia, Alacant, València, Sueca, Ontinyent i Cocentaina. El projecte demana la col·laboració dels espectadors i espectadores per a aconseguir cent objectes que mostren com hem canviat des de finals del segle XIX fins ara:

Si tens qualsevol objecte i vols participar-hi, has d’entrar en el web www.tresorsambhistoria.es i pujar una fotografia del teu ‘tresor’. Una vegada l’objecte estiga en el web, l’equip es posarà en contacte amb vosaltres.

El programa compta amb la col·laboració i l’assessorament de l’Etno, el Museu Valencià d’Etnologia. A més, un dels especialistes que analitzaran els objectes és Joan Seguí, conservador del museu. Els altres historiadors que examinaran els ‘tresors’ i contaran la seua fascinant història són el medievalista Vicent Baydal i la historiadora d’art Irene Ballester Buigues. Tots tres, juntament amb la col·laboració de Paco Lloret com a expert en esports, seran els encarregats de triar, entre tots els objectes rebuts, els cent tresors que millor representen l’ànima valenciana.

No importa si els objectes són grans o menuts, ni tampoc el seu valor econòmic. Importa la història que conta i el que ha significat en la seua vida. Ens serveixen ferramentes del camp, indumentària tradicional, objectes de la vida quotidiana, d’oficis antics o aquells relacionats amb els esports o la cultura. Si l’objecte que es presenta és gran, el reporter Jose Molins es desplaçarà per a gravar-lo, per tal que també puga participar en el programa.    

Tresors amb història és una producció d’À Punt Mèdia en associació amb Sunrise Pictures i El Terrat (The Mediapro Studio) amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i l'Institut Valencià de Cultura. 

També et pot interessar

stats