‘Territori en concert’ serà l’escenari musical d’À Punt

Cada dissabte a la mitjanit, 23 grups valencians actuen en el programa reaCtivem de l’Institut Valencià de Cultura.

Manuela Alandes i Vicent Colonques són els presentadors de Territori en concert.
Manuela Alandes i Vicent Colonques són els presentadors de Territori en concert.

Territori en concert és un programa de música que, sota la marca ja consolidada de Territori sonor, de la ràdio d’À Punt, ha realitzat l’enregistrament dels 23 concerts de grups valencians del programa reaCtivem de l’Institut Valencià de Cultura. Els concerts s’han gravat en 15 sales privades de la Comunitat Valenciana sense públic. Cada dissabte mitjanit, a partir de les 00.15 hores, À Punt es transformarà en un escenari per a gaudir de la música però també per a conéixer els grups i la seua trajectòria.

A partir d’aquesta setmana Territori en concert rebrà els concerts gravats dels grups i intèrprets següents: Nuc, Cactus, Andreu Valor, El Diluvi, Spanish Brass, Funkiwis, Mafalda, Pupil·les, Junior Mackenzie, Dancing Pepa, Ainda Nao, Amores Grup de Percussió, Amystis, Sierra Leona, Badlands, Carles Dénia, La Trocamba Matanusca, La Fúmiga, Maluks, Ona Nua, El Tio la Careta, Limbotheque i Ramonets.

Manuela Alandes i Vicent Colonques són els presentadors de Territori en concert, dos dels noms més coneguts de l’espai radiofònic en valencià actual i referents també del panorama musical. Manuela Alandes és periodista, cantant i és la conductora de Territori sonor en les últimes temporades, i Vicent Colonques és pianista, conductor del programa Jazz Cru i L’estudi en À Punt.

“Ara que la música en directe, feta pels i les artistes de les nostres comarques, passa per un moment crític, des de Territori en concert la portem a les pantalles per a reivindicar-ne la importància, varietat i professionalitat”, explica Manuela Alandes. “En el programa atorguem a les bandes i formacions de les nostres comarques el valor social i cultural que mereixen. I afegim la importància de les sales com a espais de dinamització de la cultura de la música en viu”.

Territori en concert és un format en què gaudirem primer d'un concert, mentre que la segona part del programa inclou una entrevista en profunditat per a conéixer millor qui hi ha darrere de les cançons, quanta inversió creativa i quant d'esforç suposa tindre una formació musical.

“Una de les aportacions més atractives del programa és comprovar la varietat de gèneres, ritmes i estils que naixen a les comarques valencianes. Veurem i escoltarem bandes de rock, música urbana, per a tota la família, country, percussió, jazz, swing, música d'arrel, indie o antiga. Una ocasió perfecta per a descobrir noves propostes musicals i disfrutar de les que ja coneixem”, afig Alandes.

“Hem aprés molt fent Territori en concert, en les entrevistes hem rigut, ens hem emocionat i hem reflexionat amb les bandes, ens han apropat a la seua faena i han compartit la passió pel que fan. En aquests dies incerts que vivim de crisi sanitària, la música ens ha servit de refugi emocional i de cura, i aquest espai és també un homenatge a la tasca que fan totes les persones, damunt i davall dels escenaris, per a sobreviure en aquestes circumstàncies. La cultura, i la música com a part d'aquesta, ens fan ser persones, millors persones diria jo, i cal valorar el que ens aporta, perquè ens amplia la capacitat emocional a través de les creacions. Crec que ningú imaginem la nostra vida sense música i cal cuidar les persones que no deixen de crear”.

“Com a músic professional –continua Vicent Colonques– és molt interessant poder participar en aquest nou projecte que s’ha transformat des de l’IVC amb la proposta de 23 concerts, i s’ha convertit en un programa gràcies a la gran finestra que és À Punt, en el qual podrem veure els companys als escenaris i a les sales que han pogut albergar-los, que tot i la pandèmia, continuen actives”.

“A banda, m’he sentit molt còmode en les converses que hem mantingut amb els i les artistes juntament amb Manuela Alandes, perquè hem pogut parlar de com s’han reinventat amb la mascareta o amb aquesta oportunitat que ens dona À Punt”.

Colonques destaca la diversitat que mostra el programa Territori en concert perquè “mostrem la riquesa musical, tant estilística com de qualitat. Ens agradaria que fora l’inici d’una col·laboració que continue després d'aquests 23 primers concerts i poder fer costat a la cultura valenciana amb el suport de les institucions públiques, com són À Punt i l’Institut Valencià de Cultura”.

Territori en concert és un programa d'espectacle pensat perquè el públic visca a casa l'experiència de la música en directe. La retransmissió de concerts és un dels formats televisius que es potencia des dels mitjans de comunicació audiovisuals públics com una ferramenta didàctica de difusió de cultura i del treball del sector musical.

El desenvolupament transmèdia i digital del format permetrà la difusió de continguts específics d’estes característiques per a les xarxes i garantir així una major difusió del treball dels músics valencians.

També et pot interessar

stats