La televisió d’À Punt ret homenatge al contacontes Llorenç Giménez

La televisió recupera 26 contes de l’arxiu de RTVV.

Llorenç Giménez

À Punt ret homenatge al contacontes valencià Llorenç Giménez, que va faltar el passat mes d’agost. La televisió pública recupera a partir de demà dissabte, 5 d’octubre, un total de 26 contes de l’arxiu de RTVV, una selecció de narracions del rondaller d’Alfafar fetes a diversos pobles de la Comunitat Valenciana. Giménez va col·laborar durant molts anys amb el programa Samborik.

Els contes es podran veure dins de l’espai dedicat a la programació infantil i juvenil, La Colla, cada dissabte i cada diumenge al matí. Cada capítol tindrà una durada de 4 a 8 minuts.

Aquesta iniciativa coincideix amb l’homenatge institucional que la Generalitat farà a Giménez el pròxim Nou d'Octubre. Nascut a Alfafar, el mestre i contacontes Llorenç Giménez va ser un dels fundadors de l’Escola Gavina, un dels motors de la renovació pedagògica de l’escola valenciana i de la introducció del valencià a les aules.

Giménez va contribuir a popularitzar la figura del rondaller sobretot a la Comunitat Valenciana. També va escriure diversos llibres infantils, pels quals fou reconegut amb el Premi Empar de Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil, i el de l’Associació de Biblioteques Valencianes.

D’altra banda, amb motiu del Nou d’Octubre, aquesta vesprada estan previstes a la plaça de Manises de València les actuacions de La Banda de les Feretes, a les 17:30 hores, i d’Els Bíters, a les 19:30 hores. Els més menuts també podran fer-se el carnet de La Colla i rebran un detallet. L’accés és lliure.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es poden veure i escoltar en directe i a la carta a través del web https://www.apuntmedia.es/ i de les aplicacions mòbils i de Smart TV.

També et pot interessar