La televisió d’À Punt estrena dissabte a la nit el documental ‘Picades contra el vidre’

El treball parla de la revolució al món educatiu a través del projecte transformador d’un institut d’Alcoi.

Documental 'Picades contra el vidre'
Documental 'Picades contra el vidre'

El documental Picades contra el vidre s’estrena demà a les 22:00 hores en la televisió pública valenciana dins el programa Zoom. Documentals À Punt. El documental, coproduït per SUICAfilms i À Punt, està dirigit per Pepe Andreu i Rafa Molés, i parla de la revolució que comença en el món educatiu.

Picades contra el vidre explica al llarg del 75 minuts la decisió d’un grup de professors de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi d’assumir el repte de revolucionar l’educació encara que, de seguida, esclaten les pors i el rebuig entre alguns pares, alumnes i una part del mateix professorat. Una primera experiència que es desenvolupa amb alumnes de 1r d’ESO.

El documental repassa la transformació que viu el centre en el seu camí per a formar persones i no treballadors. També els problemes als quals s’enfronta aquest canvi. Durant el procés es mostra que, de manera silenciosa i a poc a poc, alguns col·legis han iniciat ja el canvi pel seu compte. Uns exemples que ajudaran a respondre als dubtes del nou col·legi que es mobilitza. “El futur només és possible amb idees noves, no aprenent una vegada i una altra el mateix en un bucle sense eixida”, expliquen els directors de Picades contra el vidre.

El documental es va presentar en la 28 edició del Festival Internacional de Cine de Madrid i es va estrenar en cine a València el passat mes de novembre. Ha recorregut ciutats com ara Madrid, Barcelona, Alacant, Elx o Alcoi amb projeccions, xerrades i col·loquis per aprofundir en el seu missatge d’aproximació a docents, centres i alumnes. Esta mateixa setmana, a més, es va estrenar en àmbit internacional dins la Muestra Internacional de Cine Educativo MICE Film Festival Cuba.

També et pot interessar

stats