La televisió d’À Punt emet el documental ‘Amado Granell, el valencià que va alliberar París’

Aquest dissabte es commemoren els 75 anys de l’alliberament de París, el 24 d’agost de 1944.

La televisió d’À Punt emet el documental ‘Amado Granell, el valencià que va alliberar París’
La televisió d’À Punt emet el documental ‘Amado Granell, el valencià que va alliberar París’

Dissabte a la nit la televisió d’À Punt dedica la programació a la memòria històrica. Coincidint amb els 75 anys de l’alliberament de París, el 24 d’agost de 1944, ha programat la reemissió del documental Amado Granell, el valencià que va alliberar París. És un documental produït per À Punt, escrit per Juli Esteve i dirigit per Laura Bayarri, que conta la història del primer soldat aliat que entrà al París ocupat.

El documental narra la història d’Amado Granell, nascut a Borriana, i de la seua companyia, La Nou, formada per 146 soldats espanyols, fidels a la República, que van decidir combatre el feixisme més enllà de les fronteres del seu país. Aquesta companyia va ser la primera a entrar a París i Amado Granell, el capità que encapçalà l’entrada dels aliats a la capital francesa per alliberar-la dels nazis.

El documental –que ja va emetre la televisió pública– també l’han projectat diverses entitats, com l’Ajuntament de Borriana i l’Associació Memòria Històrica de Quart de Poblet, pel valor de difusió de la figura d’Amado Granell i de La Nou.

També els informatius de la televisió pública retran homenatge a la figura d’Amado Granell mitjançant reportatges al voltant de la figura del valencià, amb declaracions de la seua filla.

Després del documental s'emetrà la pel·lícula Ebre, del bressol a la batalla, que narra la història de cinc joves obligats a abandonar la innocència entre el soroll de les bales. El seu destí serà imprevisible. Mentre passa tot això, Manuel Azaña, president de la República Espanyola, i Juan Negrín, president del Govern, intenten atraure l'atenció de França i Anglaterra.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es poden veure i sentir en directe i a la carta a través del web i de les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats