S’estrenen els curtmetratges guanyadors del concurs de guió Any Berlanga organitzat per À Punt i Escola Valenciana

El col·legi Ave María de Carcaixent i l’IES l’Estació d’Ontinyent són els guanyadors en les categories de primària i secundària, respectivament

Les dues obres es difondran pròximament per À Punt Mèdia

IMG 4537[1]
Estrena dels curtmetratges a la Filmoteca
16 de juny 2022 - 13:28

El curtmetratge On estan els lladres?, de l’alumnat de 5é de primària del col·legi Ave María de Carcaixent, i Estem salvats, de l’alumnat de 4t de l’ESO de l’IES Estació d’Ontinyent, guanyadors del concurs de guió Any Berlanga, s’han estrenat aquest matí a la Filmoteca Valenciana.

El concurs de guió organitzat per À Punt i Escola Valenciana estava destinat a apropar la figura i l’obra de Luis García Berlanga a l’alumnat de primària i de secundària.

El jurat ha valorat del guió d’On estan els lladres? els diàlegs àgils, ben construïts, que aborda la crítica social des de l’humor i que capta l’essència de la seqüència berlanguiana, pel moviment intern que proposa i per la combinació de personatges que presenta.

Del guió Estem salvats, el jurat ha apreciat una correcta construcció del guió literari i l’adaptació de l’essència berlanguiana al món educatiu, amb personatges ben definits amb els diàlegs. A més, ha considerat un ús encertat de la ironia i una aproximació molt adient al món de les xicotetes corrupteles.

Després de guanyar el concurs de guió, l’alumnat va realitzar un taller de llenguatge audiovisual abans de rodar i postproduir els dos curtmetratges.

La presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Mar Iglesias, ha donat l’enhorabona i ha destacat que “hem aconseguit apropar la figura de Berlanga a l’alumnat amb un resultat impressionant”. “Els curtmetratges destil·len humor i crítica social al més pur estil berlanguià”, ha conclòs Iglesias.

El concurs s’emmarca en la commemoració de l’Any Berlanga i els dos curtmetratges que hui s’han estrenat també es difondran en À Punt Mèdia. 

També et pot interessar

stats