‘Al ras’ visita demà el Centre de Coordinació d'Emergències a l’Eliana

El programa coneixerà el treball davant una emergència i com serà el futur de l’atenció a emergències.

Nova eixida del magazín matinal de la ràdio pública
Nova eixida del magazín matinal de la ràdio pública

Al ras, el magazín matinal de la ràdio d’À Punt que presenta Joan Espinosa, coneixerà el treball davant una emergència i com serà el futur de l’atenció a emergències. I ho farà en directe des del Centre de Coordinació d’Emergències de l’Eliana.

Durant la primera part del programa, el magazín parlarà de l’Agència Valenciana de Seguretat, dels operatius previstos per al cap de setmana pròxim, primer del mes d’agost, del 20 aniversari del 112 o dels plans davant incendis o inundacions. Temes que explicarà Josep Maria Àngel, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, i Jorge Suárez, subdirector general d’Emergències.

Sobre el futur de les emergències ens parlaran Enrique Martínez, pilot de drons, Silvia Peris, responsable de xarxes socials del 112, i Antonio Félix de Castro, del Servei d’Atenció Sanitària a les Urgències i les Emergències. A més, Al ras farà una mirada arrere per a recordar com es coordinaven les emergències abans del 112 davant situacions com la pantanada de Tous. Ens ajudarà a fer memòria Bernardo Mascarell, bomber del parc d’Alzira en 1982 i ara jubilat, i Helidoro Chordà, alcalde de Beneixida durant la pantanada. Finalment, el magazín també entrevistarà el responsable de grups de rescat en altura.

Però en el magazín del matí de la ràdio pública valenciana es parlarà també d’altres temes. Al ras tindrà als micròfons a Víctor Iñurria, arquitecte autor del velòdrom Lluís Puig i poeta. Iñurria va ser també el primer president de la Federació de Pilota Valenciana. El programa, a més, entrevistarà David Lara, responsable del projecte 10 maratons en 10 dies per una bona causa, en benefici de l’Associació de Malalts d’Alzheimer de València. L’humor vindrà per boca de Pau Blanco i actuarà en directe el grup de música Funkiwis.

Totes les emissions d’Al ras i les de la resta de programes de la ràdio d’À Punt Mèdia es poden trobar en l’enllaç: https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar