‘Al ras’ viatja demà dimecres a la Vall d’Uixó

En directe des del centre cultural Palau de Vivel

'Al ras' es desplaça a la Plana Baixa
'Al ras' es desplaça a la Plana Baixa

Al ras, el magazín matinal de la ràdio d’À Punt que presenta Jèssica Crespo, es desplaçarà demà dimecres a la Vall d’Uixó. En aquest municipi de la Plana Baixa parlarem d’arqueologia, de calcer, i també de diversitats i de medi ambient. I tot, durant les tres hores que durarà el programa, que està previst que es retransmeta en directe des del Centre Cultural Palau de Vivel.

El programa arrancarà amb l’entrevista a la primera edil de la Vall d’Uixó, Tània Baños, l’alcaldessa més jove d’Espanya en municipis de més de 20.000 habitants. Després parlarem d’alguns dels punts d’interés principals del municipi, com ara les coves de Sant Josep, ara tancades per reforma. Ens ho explicarà la gerent de les coves, Alba Fas, i el tècnic de turisme de la Vall d’Uixó, José Enrique Puchol. També tindrem als micròfons a Carlos Mallench, membre de l’associació Muntanyes de la Guerra, que ens parlarà de les restes de la guerra civil al municipi. En un altre moment del programa també podrem escoltar els responsables del projecte sobre la recuperació del riu Belcaire, que creua el municipi. Ha posat en marxa el projecte l’IES Botànic Cavanilles i ens ho contarà el seu director, Modest Beltran, i la coordinadora del projecte, Lola Molinos.

La fàbrica de calcer Segarra, un imperi empresarial fundat a finals del segle XIX i que va assolir un gran renom a partir dels anys 40 del segle XX, també ocuparà bona part del nostre programa de demà. Tindrem en Al ras Herminio Salabranca, un dels propietaris i a Jaume Salafranca, treballador i fill d’Herminio. Però també connectarem amb el museu del calcer d’esta històrica empresa. D’altra banda, parlarem del projecte “Barris inclusius” en el qual participa la Vall d’Uixó, i de discapacitat i diversitats amb Sergia Forner, directora de la residència i centre de dia d’AFANIAD (l’Associació de Familiars amb Xiquets i Adults Discapacitats de la Vall d'Uixó).

En la part musical d’Al ras escoltarem i entrevistarem al music Javier Peñarroja (LeClerc), que actuarà amb el baixista Albert Segarra, el guitarrista Joan Herrero i amb Álex Ortiz als teclats i percussió. En clau d’humor tindrem a Pepa Cases, monologuista del programa de la televisió d’À Punt Comediants. I en la secció Mel de romer entrevistarem Paco Aguilar, del restaurant El Guano.

Totes les emissions d'Al ras i les de la resta dels programes emesos en la ràdio d'À Punt Mèdia es poden sentir en l’enllaç següent: https://www.apuntmedia.es/

També et pot interessar

stats