‘Al ras’ parlarà dels principals reptes als quals s’enfronten els municipis d’interior des de Fanzara

En directe des de la plaça de l’Església del municipi de la comarca de l’Alt Millars.

'Al ras' a l'Alt Millars
'Al ras' a l'Alt Millars

Al ras, el magazín matinal de la ràdio d’À Punt que presenten Jèssica Crespo i Joan Espinosa, emetrà aquest dijous el programa des de la plaça de l’Església de Fanzara, a la comarca de l’Alt Millars.

El programa començarà parlant del despoblament rural, un procés que ens explicaran alguns alcaldes i veïns de la comarca. A més, tindrem als micròfons Pilar Vidal, en nom de Maestrat Viu, i Alberto López, gestor cultural de l’UJI i membre del Fòrum Nova Ruralitat.

I també al voltant dels reptes als quals s’enfronten els municipis rurals, parlarem sobre viure i treballar a l’interior amb la il·lustradora Sara Bellés; amb Amàlia Roca, fundadora de la Cooperativa Turisme Rural Turistrat; amb Borja Soler, membre del col·lectiu The basement, festival dies de camp; i amb Ramón Porcar, veí de Fanzara. Finalment, sobre la realitat i els reptes de l’escola rural, tindrem en el programa Jordi Martí, mestre, i Lorena Flores, de l’AMPA del municipi.

Al llarg del programa també parlarem de cultura. En concret, del festival d’art urbà Miau Fanzara. Aquesta iniciativa convida artistes de nivell mundial a executar, a partir de demà, les seues obres sobre les façanes dels edificis d’este municipi de l’Alt Millars. Ens en donarà tots els detalls Javier López, director del festival, i Mono González, muralista i artista visual. També connectarem amb un grup d’artistes uruguaians que comencen a produir la seua obra a Fanzara.

A la secció “L’ull de la cultura”, els periodistes Eugenio Viñas i Ximo Tébar faran un repàs dels temes més destacats. I en l’apartat “Gent que suma”, la periodista Pilar Almenar explicarà la primera ruta de senderisme d’integració amb l’ajuda de Manil Raga, president del Club de Senderisme de València, i d’una refugiada que va participar en la iniciativa.

En l’apartat musical tindrem en directe el grup Pleasant Dreams. I el periodista especialitzat en música, Álex Zahinos, ens recordarà la històrica gira que va fer l’any 1975 el mític Bob Dylan.

Totes les emissions d’Al ras i les de la resta de programes de la ràdio d’À Punt Mèdia es poden trobar en l’enllaç: https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar