‘Al ras’ estarà dilluns a Albatera

En directe a l’IES Antonio Serna d’Albatera, a la comarca del Baix Segura.

Albatera
Albatera

Al ras, el magazín matinal de la ràdio d’À Punt, que presenten Joan Espinosa i Susa Calafat, estarà dilluns, 20 de maig, en directe a l’IES Antonio Serna d’Albatera, a la comarca del Baix Segura.

Des d’allí parlarem sobre diversos temes vinculats a l’actualitat del municipi, del passat i del present. L’arqueòleg i historiador de la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica, Felipe Mejías, i Miguel Ángel Pérez, de l’associació cultural Alicante Vivo, ens recordaran que a Albatera va estar ubicat el major camp de concentració de l’Espanya franquista. També tindrem ocasió de conéixer la situació del brot d’escarlatina que des de fa dos setmanes combat el municipi i que afecta 20 xiquets de dos a sis anys. Ens ho explicarà el coordinador del centre de salut de la localitat, Manuel Quinto.

L’aigua també centrarà una part del nostre programa de dilluns. El president dels Amics de les Zones Humides del Sud d’Alacant, Sergio Arroyo, ens explicarà la denúncia a la Confederació Hidrogràfica del Segura per desentendre’s de la contaminació del Segura per plàstics.

Al llarg de les tres hores que dura el programa en directe, el magazín de la ràdio també parlarà del cultiu de bacores, producte estrela d’Albatera, amb l’enginyer tècnic agrícola Alain Costa. I tindrem ocasió d’entrevistar la primera i única delegada d’àrbitres de la Comunitat Valenciana, Maria Serna.

En matèria cultural, coneixerem la proposta que Daniel G. Andújar inaugura al centre Las Cigarreras de la ciutat d’Alacant; ens explicaran el projecte de ràdio escolar d’Albatera, un instrument per a educar en valors; i també el teatre en anglés de l’IES Antonio Serna, que viatjaran al Regne Unit a fer-hi una obra de Shakespeare. Finalment, parlarem amb Santiago Sanz Quinto, guanyador de quatre medalles en atletisme en els Jocs Paralímpics de Sydney i Atenes. L’actuació musical serà a càrrec d’El Kamión de la Basura.

Totes les emissions d’Al ras i les de la resta de programes de la ràdio d’À Punt Mèdia es poden trobar en l’enllaç https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats