Programació especial pel Dia de les Dones

À Punt estrena la pel·lícula ‘La directora d’orquestra’ i els documentals ‘Las sinsombrero’ i ‘Rol&Rol’ per a celebrar l’efemèride internacional

La pel·lícula està especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA).
La pel·lícula està especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA). / Departament de Comunicació
04 de març 2022 - 10:42

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra dimarts 8 de març, À Punt incorpora a la seua programació de la televisió tres interessants propostes que de segur que agradaran al públic. El dijous a les 23 hores s’estrena Las Sinsombrero, un documental dirigit per Tània Balló, Manuel Jiménez Núñez i Serrana Torres.

L’any 1914 va sorgir un grup de dones que van lluitar amb valentia, coratge, intel·ligència i determinació pels drets de la dona en una Espanya que les condemnava a la mediocritat. El seu llegat va permetre que pocs anys després, el 1927 les seues alumnes més avantatjades es van alliberar de la cotilla intel·lectual i social que les constrenyia al seu paper de mares i esposes, i van participar sense complexos en la vida intel·lectual i cultural de l’Espanya dels anys 20 i 30.

'Las Sinsombrero' dilluns a les 23 hores.
'Las Sinsombrero' dilluns a les 23 hores.

Estrena de ‘La directora d’orquestra’, dimarts a les 22 hores

À Punt ha previst una emissió especial de la pel·lícula La directora d’orquestra per a la nit del 8 de març, a partir de les 22 hores. Està basada en fets reals, i conta la història d’Antonia Brico, una jove que somia convertir-se en directora d’orquestra.

La pel·lícula està inclosa dins els criteris orientatius per a l’atorgament de la categoria «Especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere» de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA).

Quan era a penes una xiqueta, Antonia Brico (Christanne de Bruijn) i els seus pares van emigrar als Estats Units. Ara, amb 24 anys, el seu somni és convertir-se en una gran directora d’orquestra, però ningú la té en compte per ser una dona. Per això, Antonia decideix enfrontar-se en el món per ella mateixa i presentar-se a un examen d’ingrés en l’Orquestra Filharmònica de Berlín. No obstant això, quan apareix l’amor de la seua vida, la jove haurà de triar entre fer cas en el seu cor o continuar lluitant pels seus somnis.

En acabar la pel·lícula, À Punt emetrà el documental Rol&Rol, una reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de models de rol femenins, i com aquests models afecten la manera de pensar de la societat i a la presa de decisions vitals i professionals de les dones, i també dels homes. Pot una representació menys estereotipada i més real influir positivament en la construcció d’una societat més igualitària? 

També et pot interessar