El programa ‘De mar i bancal’, primera estrena de la nova temporada d’À Punt

De dilluns a divendres, a les 13:30 hores un format innovador per a seguir de prop l’activitat professional de la gent del camp i la mar

Dilluns s'estrena a les 13.30 hores el programa 'De mar i bancal'
Dilluns s'estrena a les 13.30 hores el programa 'De mar i bancal' / Departament de Comunicació
01 de setembre 2023 - 15:46

Dilluns 4 de setembre À Punt estrena el programa De mar i bancal, un espai de mitja hora que de dilluns a divendres acostarà a les espectadores i els espectadors tot un univers audiovisual al voltant del camp i de la mar.

De mar i bancal respon al format conegut com factual i que té com a objectiu descobrir l’activitat professional dels protagonistes, però també determinats aspectes de les seues vides personals. En poques setmanes els següents protagonistes del nou programa formaran part de les nostres famílies:

Jordi Benages, pastor i formatger de Xert que segueix les receptes de sa tia; Miriam Tena i Joel Pascual, una parella de ramaders de Morella que pasturen vaques, ovelles i cavalls al mateix temps que cuiden la seua família i viuen al camp; Maria Tornero, una jove ramadera de cabres d'Elda que viu com Heidi; Nando Durà, llaurador d'Albalat de la Ribera; Héctor i Juan Hernández, germans llauradors de cinquena generació de Guardamar del Segura i Carmen Argudo, pescadora de Gandia com ho eren els seus pares i ara la parella i el fill.

“A través de la mirada de sis persones i del seu dia a dia coneixerem el rerefons d’aquestes professions del sector primari. És un programa molt emocional, divertit i alhora divulgatiu; aprendrem molt amb ells, a riure i sentir de prop el seu ofici, que és vocacional i el viuen en primera persona de manera especial per ser el llegat que han rebut de pares i iaios que ja s’hi dedicaven” — comenta Melina Rodríguez, directora del programa De mar i bancal.

Capçalera de 'De mar i bancal'
Capçalera de 'De mar i bancal'

Els professionals de De mar i bancal viuen pendents del canvi climàtic, tant a la mar com al camp, els 365 dies de l’any. Oficis admirables i sacrificats de sis famílies que han obert les seues cases al programa.

De mar i bancal viurà el seu dia a dia “de veritat” sense ficció recreada per a televisió. Tots ells compartiran vivències amb aquest nou espai que ens acompanyarà de dilluns a divendres abans de l’informatiu À Punt Notícies migdia.

A més, dins els seus continguts hi haurà una secció de convidats dels quals podrem aprendre tasques de sempre com ara la verema, la recollida estacional d’aigua o de productes de proximitat però també com han evolucionat tècniques, ferramentes i recursos amb el pas del temps.

També et pot interessar

stats