La processó de les Palmes d’Elx enceta la programació de Setmana Santa d’À Punt

La televisió pública acostarà el Dijous Sant des d’Alacant i el Divendres Sant es retransmetran les processons de Gandia i Oriola.

Setmana Santa en À Punt
Setmana Santa en À Punt
31 de març 2023 - 10:15

Aquest diumenge la celebració religiosa que À Punt emet cada diumenge a les 10:00 h serà la Missa de Diumenge de Rams des de Torrent i a continuació, es retransmetrà des d'Elx, la Processó de les Palmes de Diumenge de Rams.

La periodista Pilar Llorca serà l’encarregada de narrar, a partir de les 11 hores, aquesta processó declarada festa d’interés turístic internacional en què participen totes les confraries portant les seues palmes blanques i tota la població d’Elx que vol afegir-s’hi. De fet, cada any milers d’il·licitans amb la seua palma blanca ixen al carrer el Diumenge de Rams per a acompanyar el pas de Jesús Triomfant, popularment anomenat de la Burreta, en la Processó de les Palmes, una de les més populars i nombroses de les que se celebren la Setmana Santa d’Elx.

Cartells de Setmana Santa 2023 Elx
Cartells de Setmana Santa 2023 Elx

A partir del 5 d'abril, el magazín de les vesprades Bona vesprada es vist de Setmana Santa i oferirà dos programes especials, Dimecres Sant i Dijous Sant.

Cartell Setmana Santa Alacant
Cartell Setmana Santa Alacant / Eva

À Punt ofereix la primera de les retransmissions de les processons de la Comunitat Valenciana amb el Dijous Sant des d'Alacant.

El periodista Ferran Cano traslladarà, a partir de las 22:00 tot el recolliment i l’espectacularitat de la processó alacantina. Hi destaca el pas del Sant Sopar, de grans dimensions i amb un pes de 3.000 quilos, que porten al coll més de 200 persones; la Redempció, que va ser el primer pas d'Alacant portat íntegrament per dones; la Mare de Déu de la Pietat i Caritat, i el Crist de la Pau, que protagonitza, al costat de Maria Santíssima del Major Dolor, de la confraria de la Redempció, una trobada única.

El Perdó i el Silenci ixen de la cocatedral i recorren el barri antic a les fosques i en silenci, portant dos de les millors talles de la ciutat: el Santíssim Crist de la Bona Mort i Nostra Senyora de les Angoixes, esta última obra del reconegut escultor Francisco Salzillo.

El divendres 7 d'abril els equips es desplaçaran fins a dos nous punts de devoció. De vesprada es retransmet la processó de Divendres Sant des de Gandia i la processó del Silenci des d'Oriola.

La processó general de Divendres Sant o del Sant Soterrament de Gandia, a partir de les 19:00 hores, la comentarà Ferran Cano. Mentre estiga en marxa l’informatiu continuarà pel web i, en acabar, tornarà a la televisió fins que acabe al voltant de les 23:00 hores.

Cartell Setmana Santa Gandia 2023
Cartell Setmana Santa Gandia 2023

Aquesta processó eixirà de Sant Francesc de Borja i acaba a la plaça Major. Desfilen les 18 germandats i és l’única processó en què ixen totes les imatges. La participació és molt elevada, ja que pot arribar a les 4.000 persones, tot un esforç de la Junta Major de Germandats i de la Corporació Municipal que té, a més, les seues bandes de música i la seua pròpia secció de tambors.

A continuació s’emetrà en diferit la processó general de la Passió d’Oriola. La Setmana Santa d'Oriola és una de les manifestacions religioses i culturals més rellevants d'Espanya. Va ser declarada d'interés turístic internacional el 2010.

Cartell Setmana Santa Oriola 2023
Cartell Setmana Santa Oriola 2023

La processó general de la Passió és la més esplendorosa i multitudinària de la Setmana Santa oriolana, formada per 10 confraries, 32 passos i més de 8000 natzarens que desfilen al llarg de quatre hores pels carrers i places més emblemàtics de la capital del Baix Segura.

Diumenge 9 d’abril À Punt oferirà la Missa de Diumenge de Resurrecció també des de Torrent a partir de les 11 hores.

En paral·lel, el departament d'Informatius d’À Punt cobrirà per la televisió, la ràdio i el web tota l'actualitat que la Setmana Santa origine.

També et pot interessar

stats