Premien À Punt Mèdia per l'impuls a les TIC en la Nit de les Telecomunicacions

El guardó reconeix el foment de les noves tecnologies de la informació en la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

L'equip de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, amb la directora Empar Marco en el centre, recull el guardó
L'equip de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, amb la directora Empar Marco en el centre, recull el guardó

La vintena edició de la Nit de les Telecomunicacions ha destacat el paper del projecte d'À Punt Mèdia en l'impuls de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC) ha rebut el Premi a l'Administració Pública i Organització sense Ànim de Lucre impulsora de les TIC, un guardó que ha compartit ex aequo  amb la Diputació de València.

La directora general de la SAMC, Empar Marco, ha recollit el guardó en nom de la societat en la jornada, que cada any impulsa la irrupció i implantació dels avanços tecnològics més significatius al territori valencià.

Els premis i la Nit de les Telecomunicacions és un esdeveniment organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicacions de la Comunitat Valenciana (COITCV), la Universitat Politècnica de València i la Generalitat Valenciana.

L'acte, que va reunir anit més de 400 persones a l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències, va estar presidit pel conseller d'Hisenda, Vicent Soler, el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, el director general de Tecnologies de la Informació, Pedro Pernías, el degà del COIT, Eugenio Fontán, i la degana del COITCV Carolina Pascual.

El conseller d'Hisenda va destacar en la seua intervenció l'aposta de la Generalitat Valenciana en les noves tecnologies per a propiciar un canvi de model econòmic basat en el coneixement. I per a aconseguir-ho va anunciar actuacions específiques en infraestructures de banda ampla al territori i per a la capacitació digital de la ciutadania.

Premis a l'impuls de les noves tecnologies

El jurat dels premis també va reconéixer el treball de Nicolás Càceres González (Premi Millor TFM), pel desenvolupament d'una aplicació mòbil multiplataforma per al control i streaming per bluetooth d'equips d'àudio actius; a GlucoNightWatch, SL, com a "Empresa Jove" i la companyia Bee Enginyeria i Soluciones, SL, com a "Empresa Rellevant". A més, va destacar la trajectòria de dos professionals. Núria Oliver, directora de recerca de dades en Vodafone i Chief Data Scientist en DataPop Alliance, va rebre el guardó com a "Persona Destacada del Sector", i David Raboso García-Baquero, reconeixement al teleco honoris causa, per la seua tasca com a director dels laboratoris conjunts entre el Consorci Espacial Valencià i l'Agència Espacial Europea, que estan ubicats a la Universitat Politècnica de València.

Hores abans, en la sessió de conferències, la premiada Núria Oliver va destacar els canvis en positiu que les noves tecnologies ja estan aconseguint. A més a més, indicava que aquestes tindran un efecte positiu en el desenvolupament econòmic i financer de la societat, l'energia i camps d'activitat com l'agricultura. No obstant això, va insistir en la necessitat que aquests canvis estiguen sempre al servei de les persones i no giren l'esquena a l'ètica.

També et pot interessar

stats