El patrimoni artístic i les vinyes de la Toscana en el programa ‘Valencians al món’

Dimecres a les 22 h, en una de les regions més turístiques d’Itàlia que enamora per la bellesa de ciutats culturals com Florència, Pisa o Siena

La bellesa de ciutats com Pisa, Florència o Siena enamora
La bellesa de ciutats com Pisa, Florència o Siena enamora / Departament de Comunicació
15 de febrer 2022 - 10:30

Aquest dimecres 16 de febrer a les 22 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les regions més famoses d’Europa amb el guiatge de la reportera María José Berbegall, que visita la Toscana i ens descobrix la seua gastronomia i el seu patrimoni etern.

Natàlia nascuda a Borriana (Plana Baixa), fa deu mesos que viu a Siena. Amb aquesta enginyera biomèdica visitarem la majestuosa catedral de Siena, la torre del Mangia i una bodega on es produeix el famós vi amb denominació d’origen de Chianti. A més, recorrerem la famosa Piazza del Campo i ens unirem a una celebració espontània amb motiu d’una graduació universitària.

Lluch és de València i es va traslladar a Florència fa dos mesos per a estudiar Belles Arts en una de les capitals europees de la pintura. Amb ella veurem el centre de Florència, ens emocionarem amb les seues explicacions sobre art i patrimoni i passejarem en carruatge pels històrics carrers de la ciutat.

Marco també es València i fa quatre mesos que viu a Florència. Amb aquest estudiant d’Erasmus visitarem el Ponte Vecchio al mateix temps que descobrirem algunes anècdotes de les poderoses famílies del Renaixement que van viure a la ciutat. Farem junts una escapada a la reconeguda ciutat de Pisa per veure la seua torre inclinada i anirem a Lucca, un poble encantador, on tastarem la seua famosa pizza.

Gemma de Petrer (Vinalopó Mitjà) fa tres mesos que viu a Florència. Amb ella recorrerem la campanya toscana en un Fiat 500, un cotxe del 1957. Aquesta nutricionista ens mostrarà Fiesole, un poblet de conte, i Calenzano, una població que conserva les seues muralles al centre històric. Amb ella tastarem el bistecca alla Fiorentina, que pesa un quilo i es fa a la graella durant només quatre minuts per cada costat.

Gemma va deixar Petrer per Florència
Gemma va deixar Petrer per Florència

Isabel, de València, es va enamorar d’Itàlia, i allí, d’un italià. Ara viu a Prato des de fa tres anys. A la segona ciutat de la Toscana anirem a l’ajuntament per a complir el seu desig de demanar hora per al seu casament, perquè Isabel no s’ha pogut casar per la pandèmia. També pujarem al terrat del Palazzo Pretorio per disfrutar de les vistes d’aquesta ciutat, tastarem el millor de la astronomia i farem un dolç típic, el bruttiboni, una mena de bescuit d’ametla.

‘Valencians al món’ visita una de les regions més turístiques d’Itàlia

Aquesta regió tradicionalment agrícola, s’ha anat transformant amb la creació d’indústries menudes, i ara les activitats pròpiament agrícoles només ocupen el 4,5% de la població activa. Els conreus més importants són els de cereals (blat, dacsa i ordi), vinya, oliveres, hortalisses, creïlles i raves. La ramaderia, associada a l’agricultura, és també important. Dins l’activitat industrial (31% de la població activa) destaca la metal·lúrgia, el tèxtil, la pell (calçat), l’alimentació i les arts gràfiques. Hui dia, però, la principal ocupació és el turisme, gràcies al patrimoni artístic de la regió.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar