Nova temporada de ‘Valencians al món’

Aquest dimecres, a les 22:00 hores, À Punt obri la finestra als emigrants a l’estranger i mostra com és la seua convivència amb la pandèmia

Nova temporada de ‘Valencians al món’
Nova temporada de ‘Valencians al món’

Mentre torna l’esperança de poder viatjar de nou i visitar amics i familiars per tot el planeta, À Punt ens convida a somiar amb noves destinacions, les d’aquells valencians que un dia feren maletes i canviaren la Comunitat Valenciana per altra residència. Valencians al món els ha localitzat en una nova temporada que, a partir d’aquest dimecres 13 de gener, a les 22:00 hores, ens acostarà cada setmana els nostres que viuen lluny.

Valencians al món, produït per la Cometa TV i Estrela Audiovisual, tindrà en aquesta edició un element diferenciador molt singular: la pandèmia de la Covid-19. Els reporters més viatgers de la televisió pública valenciana, no sols ens mostraran on es troben els paisans que isqueren de les nostres fronteres, sinó com conviuen amb les diferents maneres de fer front al Coronavirus en diferents països.

Cristina Orts, María José Berbegall, Enrique Tena i Lluís Liñana són els quatre reporters del programa que visiten els Valencians al món. Cada setmana, un reporter diferent ens presentarà quatre històries protagonitzades per valencians que viuen en la destinació a la qual es dedica el programa.

Aquest dimecres a les 22:00 hores es traslladen al paradís de la República Dominicana per a encetar la nova temporada. Cristina Orts, que fa aquest primer programa explica que viatjar amb Valencians al món “m'ha ajudat a veure i comprendre altres cultures sense prejudicis i amb la ment oberta”. La propera setmana Lluís Liñana, que ha viatjat a Estocolm, ens descriurà com a Suècia viuen la pandèmia "d'una manera diferent i han preferit, de primeres, fer recomanacions en lloc de restriccions".

À Punt convida així els espectadors a descobrir noves destinacions per a gaudir del món quan passe aquest temps de recolliment per la pandèmia.

Valencians al món és un programa familiar que ens acosta la diversitat geogràfica i cultural del nostre planeta. També fomenta la llengua i costums valencians dels que han emigrat, com mantenen i estenen els trets de la nostra identitat per la relació amb altres maneres de viure. Una demostració dels avantatges de la convivència entre cultures, gastronomies, costums i estils de vida. A més, aquest programa de viatges fomenta l’emprenedoria i la cultura de l’esforç, i testimonia amb històries reals l’esperit de superació personal per les dificultats d’eixir de la zona de confort individual.

També et pot interessar