La nova temporada de ‘Valencians al món’ comença dimecres des de Nova York

María José Berbegall ens explicarà com és la vida real d'una model i d'un emprenedor gastronòmic entre altres residents a la ciutat dels gratacels i dels escenaris de pel·lícula

El programa s'ha adaptat als temps de la Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions

Valencians al món cuina una paella al cor de Nova York
Valencians al món cuina una paella al cor de Nova York / Departament de Comunicació
13 de setembre 2021 - 12:29

Aquest dimecres torna a la pantalla d’À Punt el programa Valencians al món, una producció d'À Punt Mèdia en associació amb La Cometa i Estrela Audiovisual amb una de les destinacions més sol·licitades pels viatgers: Nova York.

Després d'un breu descans estiuenc, els quatre reporters de Valencians al mónMaría José Berbegall, Lluís Liñana, Cristina Orts i Enrique Tena– fan les maletes de nou per a descobrir noves destinacions i apropar-nos les històries dels valencians i valencianes que viuen lluny de la seua terra.

         La temporada comença amb els valencians que ens acosta la reportera María José Berbegall des de Nova York, una ciutat que fusiona passat i present, diversitat cultural i una activitat frenètica 24/7. De la seua mà coneixerem Carmen Julia, de València, que va arribar a Nova York fa 8 anys amb el somni complit de ser model professional. Amb ella el programa visitarà alguns dels principals llocs de la ciutat relacionats amb el món de la moda i el glamur, com el Bergdorf Goodman, un dels centres comercials més exclusius de la gran poma, la casa de Carrie Bradshaw en la sèrie Sexe a Nova York o Times Square, la plaça més benvolguda de les festes de Cap d’Any.

         També coneixerem Sandra, de València, que viu a Nova York des de fa sis anys i és psicòloga. Ella ens mostrarà l'icònic pont de Brooklyn i els millors restaurants per a menjar la típica pizza de la ciutat. De la seua mà descobrirem la vida quotidiana i com és un apartament a Brooklyn.

         Amb Vicent, de Pego (Marina Alta), comprovarem com es cuina la paella a milers de quilòmetres de casa. Amb ell farem la compra en un mercat típic de Chinatown. I també veurem Coney Island, el famós parc d'atraccions al costat de la mar.

         Per la seua banda, Sònia, de Benicàssim (Plana Alta), se'n va anar a Nova York fa dos anys per a treballar en innovació. Amb ella esmorzarem bagels i passejarem per la High Line, un jardí situat sobre unes antigues vies de tren. També entrarem a la Grand Central, una de les estacions més famoses de món, construïda per un valencià, Rafael Guastavino, i sobrevolarem el cel de Manhattan en helicòpter.

         Javi i Helena, de Gandia (Safor), fa huit anys que viuen al país. Amb aquest matrimoni de perruquers veurem Central Park, el parc més conegut del món, i visitarem el Bronx.

Un passeig per Central Park, un plaer per a la memòria dels cinèfils
Un passeig per Central Park, un plaer per a la memòria dels cinèfils

         Nacho, de València, viu des de fa huit anys a Nova York. Amb aquest galerista entrarem a l'edifici més famós de món, l'Empire State Building, i visitarem un típic restaurant coreà. I, com a colofó, el nostre valencià convidarà María José a córrer una marató amb ell!

Viatge a la ciutat que mai no dorm

          Nova York és la ciutat més poblada dels Estats Units, amb una població estimada el 2005 de 9,1 milions d'habitants. Això és al voltant del 40% del total de la població de l'estat i un percentatge similar del total de la seua regió metropolitana. Durant l'última dècada, la població de la ciutat ha anat creixent i els demògrafs estimen que el 2030 arribarà a un total d'entre 9,2 i 9,5 milions d'habitants.

         Nova York és excepcionalment diversa. Al llarg de la seua història, la ciutat ha estat un dels principals ports d'entrada d'immigrants; el terme melting pot es va encunyar per a descriure els barris d'immigrants, densament poblats, del Lower East Side. En l'actualitat, el 30% dels habitants de la ciutat han nascut a l'estranger.

         Valencians al món s'ha adaptat als temps de la Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats