La nova temporada de ‘La qüestió’ donarà més protagonisme a les opinions dels ciutadans i ciutadanes

‘Punt docs’ també estrena divendres un reportatge que mostra com transcorren 24 hores a l’Hospital La Fe de València

La periodista Jèssica Crespo, en una imatge d'arxiu
La periodista Jèssica Crespo, en una imatge d'arxiu

Temes d’actualitat, pluralisme i més presència de les opinions ciutadanes. La segona temporada del programa d’anàlisi i debat d’À Punt Mèdia, La qüestió, arranca demà divendres a partir de les 22:00 hores amb el títol “Informació i poder”. L’espai de debat estarà presentat per les periodistes Jèssica Crespo i Adelaida Ferre. Durant el programa ens acostarem a les relacions entre el poder, els diners i la informació, sense oblidar el tema de les notícies falses (fake news) i altres manipulacions.

Qui mana en els mitjans de comunicació? De qui són? Com hi influeix el poder? Quines en són les fonts d’ingressos? Quants diners públics es destinen a finançar els mitjans de comunicació i quin és el criteri de repartiment? Amb qui competeixen els mitjans públics? Aquestes i altres preguntes tindran resposta al llarg de les dues hores que durarà el programa. Durant La qüestió de demà parlarem del dret a la informació, de l’ecosistema mediàtic valencià, del consum que fan els ciutadans i les ciutadanes dels mitjans de comunicació.

El programa comença amb una entrevista amb l’exdirector d’El Mundo, David Jiménez, autor d’El director, un llibre en què explica la seua experiència al capdavant del diari i temes conflictius i polèmics com ara la pressió del poder sobre les rutines productives o les relacions entre informació i política. També tindrem les anàlisis i les opinions de Julio Montes, cofundador de Maldita Hemeroteca i als periodistes Carmela Ríos, Quico Arabí, Amparo Panadero, Noa de la Torre i Anna Peña. Finalment, també podrem saber què pensen sobre aquest tema la periodista Rosa Maria Calaf o el catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Complutense, Enrique Bustamente.

Les opinions dels ciutadans hi estaran més presents que mai. La qüestió donarà durant aquesta temporada més protagonisme als ciutadans i a les ciutadanes: a través de les xarxes socials, de vídeos enviats pels espectadors i espectadores, d’enquestes al carrer i de la presència de públic al plató d’À Punt, entre d’altres.

D’altra banda, també demà a partir de les 21:25 h hores el programa Punt docs dedica un 24 hores a l’Hospital La Fe de València. Amb una plantilla de més de 6.000 professionals, La Fe atén cada dia més de 15.000 persones. Moltes de les seues unitats i dels seus professionals són de referència a la Comunitat Valenciana i al conjunt d’Espanya. De fet, tots els dies hi arriben pacients amb complicacions que són derivats d’altres centres hospitalaris. En Punt docs ens endinsem en aquest engranatge d’equips humans i tècnics que cada dia salven moltes vides. Amb ells recorrem les instal·lacions per viure com és el dia a dia a “La Fe, 24 hores”.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es podran veure i escoltar en directe i a la carta a través del web https://www.apuntmedia.es/, i de les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats