Nova temporada del programa ‘El mur’ a la ràdio d’À Punt

Coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, torna aquest diumenge 13 de febrer a les 23 hores

El Mur torna diumenges a les 23 hores.
El Mur torna diumenges a les 23 hores. / Departament de Comunicació
11 de febrer 2022 - 09:33

El mur torna aquest cap de setmana a la sintonia de la ràdio d'À Punt. Per a l’estrena de la nova temporada d’aquesta sèrie documental de podcast de ràdio multimèdia s'ha elegit el diumenge 13 de febrer per a coincidir amb el Dia Mundial de la Ràdio.

El mur, noms de la memòria consta de 13 capítols, de 25 minuts de duració, dedicats cadascun d'ells a recuperar la memòria d'un personatge històric del País Valencià que va ser víctima del franquisme i de l'oblit. La sèrie sobre memòria democràtica és un projecte, dirigit i presentat pel periodista Carlos López Olano, fruit d'un projecte de la col·laboració entre la Universitat de València i À Punt.

En aquesta nova temporada, El mur posa el focus en les històries de dones i homes procedents de pobles d'arreu del territori valencià. Entre ells, destaquen els noms de Josep Almudéver; María la Jabalina; Teresa/Florencio Pla, la Pastora; Paco Aura; Pilar Soler i Vicente Rojo. Polítics i polítiques, militars i milicianes, mestres, guerrilleres, que van patir la fam, la misèria i la lluita clandestina. Seguir el traç dels seus noms ens permet recordar el temps, les circumstàncies i la repressió que van patir moltes persones, conegudes i també anònimes, al nostre país. Cal recordar que en la temporada anterior, El mur es va dedicar a recórrer geogràficament els llocs on la guerra i la dictadura van fer estralls. Un treball pel qual va ser guardonat en la categoria d'innovació en els 21ens Premis Ràdio Associació.

El mur posa el focus en les històries de dones i homes procedents de pobles d'arreu del territori valencià
El mur posa el focus en les històries de dones i homes procedents de pobles d'arreu del territori valencià

El podcast El mur és una narració sonora d'un episodi oblidat i que es completa amb reportatges multimèdia i documentació addicional que es recull al web d'À Punt: https://www.apuntmedia.es/programes/el-mur

També et pot interessar

stats