Aquesta nit, especial 'Zoom' incendi de Campanar

A les 22:00 h, el programa d’investigació d'À Punt donarà resposta a multitud d’interrogants de la tragèdia que ha commocionat la societat

Els bombers estan retirant aquest dilluns els elements que poden caure dels edificis
Els bombers estan retirant aquest dilluns els elements que poden caure dels edificis / À Punt
26 de febrer 2024 - 09:24

La tragèdia en l’incendi de Campanar de València ha plantejat multitud d’interrogants per la rapidesa amb què s’ha propagat el foc i ha commocionat la societat. El que és ja el pitjor incendi de la història de la ciutat de València ha arrasat un edifici de catorze plantes al barri de Nou Campanar. El foc ha devorat, en menys d'una hora, dues torres amb 138 vivendes. L’equip de Zoom, el programa d’investigació d’À Punt, oferirà aquest dilluns 26 de febrer a les 22:00 h la resposta a moltes preguntes.

Les fortes ratxes de vent i un material altament combustible és la perillosa combinació que ha afavorit la propagació del foc a l'edifici d’aquest barri de València. Per què es va incendiar tan de pressa l’edifici? De quin material estava fet perquè el foc es propagara amb tanta rapidesa? Hi ha responsables?

El bloc calcinat pertanyia a una promoció de luxe i es va construir l'any 2005 impulsat per una promotora que, anys després, va fer fallida. Els habitatges de la finca es venien a 6.000 euros el metre quadrat. Quants edificis de l’època del boom immobiliari estan revestits amb aquest mateix material?

Els bombers van tindre problemes importants per a combatre el foc, que en aquell moment estava totalment fora de control. La prioritat era salvar vides. Com van fer front al pitjor incendi?

Jose Sáez, presentadora de 'Zoom', programa d'investigació d'À Punt
Jose Sáez, presentadora de 'Zoom', programa d'investigació d'À Punt / À Punt

El programa d’investigació que presenta Jose Sáez tractarà de donar respostes a aquestes preguntes.

Des del carrer, centenars de persones que acabaven d’abandonar sa casa, en estat de xoc, veien com el lloc d’on vivien desapareixia envoltat per les flames virulentes. Els afectats s’han quedat sense res; han perdut veïns de l’edifici. Han vist com la vida canvia en un segon. Com es pot superar un trauma com aquest?

           À Punt fa zoom sobre el pitjor incendi de la història de la ciutat de València. 

També et pot interessar

stats