‘La mort de Guillem’, premi del públic en el Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles

La pel·lícula, que s’ha emés en valencià i subtitulada en anglés, ha competit amb seixanta films de tot el món

‘La mort de Guillem’, premi del públic en el Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles
‘La mort de Guillem’, premi del públic en el Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles

El llargmetratge coproduït per À Punt Mèdia, La mort de Guillem, aconsegueix el premi del públic en la cinquena edició del Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles (Los Angeles Television, Script and Film Festival). La història de Guillem Agulló s’ha emés en valencià subtitulada en anglés i ha competit en la secció oficial amb seixanta pel·lícules de tot el món, obres de gèneres tan diferents com el cinema, la televisió, l’animació o documental.

Per al director de continguts de la televisió pública valenciana, César Martí, aquest reconeixement per a La mort de Guillem “suposa una doble alegria”, perquè, “per una banda, demostra la visió d’À Punt d’invertir en pel·lícules de qualitat que fan productores de la Comunitat Valenciana i que es projecten a mundialment i, per altra, la satisfacció que el públic nord-americà o anglòfon haja conegut la història de Guillem Agulló i, a més, l’haja guardonada amb un premi tan important”.

La pandèmia ha obligat que les votacions de les candidatures en el festival foren en línia i això li ha donat una dimensió internacional a La mort de Guillem. “Hem vist com una història local nostra pot despertar interés en la societat nord-americana i t’adones que la història no és només el record de l’assassinat d’un jove de Burjassot, sinó el crit de lluita contra la intolerància i el feixisme”, destaca Rafa Molés, de SuicaFilms i coproductor.

Com deixa clar Molés, La mort de Guillem ha sabut connectar amb la situació convulsa que viuen els Estats Units ara mateix i que, encara que conta una història local, toca un tema universal.

La mort de Guillem ha obtingut també el premi a millor pel·lícula, millor guió i millor actriu protagonista en la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià.

També et pot interessar

stats