El Misteri d’Elx es podrà seguir en directe per À Punt

La programació especial inclou les retransmissions de la Vespra i la Festa, el dilluns 14 i el dimarts 15 d’agost

El Misteri d'Elx en directe per À Punt
El Misteri d'Elx en directe per À Punt / Departament de Comunicació
11 d'agost 2023 - 10:36

El programa Fas Festa d’À Punt prepara una programació especial amb motiu de la celebració del Misteri d’Elx.

El dilluns 14 d’agost serà el torn de la Vespra, i està prevista la connexió amb la basílica de Santa Maria d’Elx a partir de les 17:55 hores. El dimarts 15 d’agost, la programació especial començarà també a les 17:55 amb la retransmissió de la Festa des de l’epicentre de la representació il·licitana.

De matí, es reemetrà l’acte de dilluns a partir de les 8:00 hores.

El presentador de Fas Festa, Ferran Cano, serà l’encarregat de narrar aquest drama assumpcionista, declarat obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO. Cano estarà acompanyat de destacats il·licitans ben coneixedors d’aquesta festa, com ara, Rubén Pacheco, doctor i professor del Conservatori Superior de Música Óscar Esplà d’Alacant, expert en la música medieval de la Festa; Reme Sanz, cambrera de la Mare de Déu d’Elx i membre de la Junta Rectora del Patronat del Misteri durant huit anys i Àngela Girona, vocal del Patronat del Misteri i mestra.

El Patronat cuida de mantindre l'essència del Misteri
El Patronat cuida de mantindre l'essència del Misteri

Festa d’interés turístic internacional des de 1980 i joia del patrimoni valencià, el Misteri d’Elx és l'única representació teatral medieval que s’ha celebrat sense interrupcions fins a l’actualitat.

Fas Festa també donarà cobertura a la famosa Nit de l’Albà d’Elx en l’emissió del programa setmanal del dimarts 15 d’agost a les 22:00 hores.

També et pot interessar

stats