El millor lletrejador de paraules és un jove de Bocairent

La final del concurs Rosquilletres d’À Punt ha enfrontat a 18 estudiants de la Comunitat Valenciana, finalistes entre un total de 156

Òscar García Montés, de l’IES Bocairent, que es va proclamar guanyador.
Òscar García Montés, de l’IES Bocairent, que es va proclamar guanyador. / Departament de Comunicació
02 de juliol 2022 - 11:30

Disputada a l’Auditori de Torrent i davant d’un públic format per 500 persones –entre professors i estudiants– la final del concurs juvenil Rosquilletres ha aplegat els millors 18 lletrejadors de paraules en valencià. Tots s’han sotmés a una prova de velocitat, consistent a lletrejar correctament tantes paraules de 8 lletres com a màxim com puguen en 50 segons, després en 15 segons una sola paraula, prou més llarga i amb complicacions ortogràfiques.

Els instituts que han entrat en la classificació final són: IES Bellaguard d’Altea, IES Violant de Casalduch de Benicàssim, IES Bocairent de Bocairent i els col·legis Nostra Senyora del Socors de Benetússer, Pius XII de València i Maria Auxiliadora Salesianes de Sueca.

Els 8 superfinalistes van disputar un total de huit rondes, plenes de dièresis, accents i eles geminades, i de suspens i d’emoció, fins al punt que en una de les últimes rondes, els tres supervivents, que eren Òscar, de Bocairent; Paula, d’Altea; i Diego, de València, van fallar la seua paraula i van haver de continuar competint. 

Els estudiants aprenen i es diverteixen a la final de Rosquilletres
Els estudiants aprenen i es diverteixen a la final de Rosquilletres

L’última ronda la van disputar Paula, que confongué una vocal en la paraula papil·liforme, i Òscar García Montés, de l’IES Bocairent, que es va proclamar guanyador en lletrejar correctament el mot univitel·lines.

Els premis van ser lliurats per Neus Tendero, Andrea García Pastrana i Sergi Girón, d’Algemesí, Sant Vicent del Raspeig i Albaida, guanyadors del Rosquilletres en les tres primeres temporades. El guanyador ha rebut com a premi un ordinador portàtil de gama alta i la seua classe, una estada a Terra Mítica.

Des que començà a emetre’s Rosquilletres el 2018, han passat pel concurs vora mil estudiants de tota la Comunitat Valenciana. Rosquilletres és un programa molt valorat pels professors, ja que s'utilitza com a eina didàctica als centres educatius valencians. 

També et pot interessar

stats